Szerezd meg idén a nemzetközi A.S.I. Sommelier Diplomát!

Borászportál
2019. február 06., 07:00


A Magyar Sommelier Club idén is meghirdeti a Nemzetközi A.S.I. Sommelier Diploma megszerzésének lehetőségét. Az Association de la Sommellerie Internationale támogatásával erre egy kétlépcsős vizsga keretén belül kerül sor. 
Szerezd meg idén a nemzetközi A.S.I. Sommelier Diplomát!
Az utóbbi hét évben 189 sommelier vizsgázott le sikeresen, és szerezte meg az "International ASI Sommelier Diploma" hivatalos nemzetközi szakmai rangot. A Világ- és Európa- bajnokok mellett ők azok, akik a regisztrált hivatásos sommelier-k közé tartoznak a világ összes országában. Ez ideáig négy hazai ASI Diplomásunk van: Angerman László, Horváth Máté, Kovács Norbert és Rácz Imre.
 
A vizsga célja: 
  • a sommelier szakma fejlesztése
  • a sommelier munka minőségének fokozása, elfogadottságának erősítése világszerte
  • nemzetközi standard-ek kiépítése és megalapozása
 
A megmérettetés minimum 3 fő jelentkezése esetén, két szakaszban történik Budapesten! Az első (elméleti) vizsga eredményét Olaszországban az A.S.I. vizsgabizottsága bírálja el. Ezt követi a második (gyakorlati) vizsga, melynek eredményét szintén Olaszországban bírálják el.
 

A jelentkezés feltételei:
  • igazoltan a szakmában (vendéglátás, kereskedelem, borturizmus), sommelier munkával szerzett minimum négy éves gyakorlat
  • angol, francia, vagy spanyol nyelv alap szintű ismerete
  • a vizsgán való részvétel és a diploma megszerzésének költségei: regisztrációs díj 80,- €, vizsgadíj 120,- €, ASI Diploma díja 80,- € (sikeres vizsga esetén)
 
A vizsgák időpontja 2019. március 4., hétfő, délelőtt 10:00 óra.

A sikeres vizsgázó megkapja az „International A.S.I. Sommelier Diploma” bizonyítványt, az arcképes igazolványát és az ASI kitűzőt.

A jelentkezéseket, a csatolt önéletrajzzal, személyazonosító igazolvány és lakcímkártya másolatával, szakmai, illetve legmagasabb iskolai végzettséget igazoló bizonyítvány másolatával, illetve a munkahelyi igazolással együtt a Magyar Sommelier Club e-mail címére várják: info@sommelier.hu vagy iroda@sommelieriskola.hu. A válasz e-mailben fog megérkezni a jelentkezési lap. Jelentkezési határidő: 2019. február 28.