Tíz idei boros rekord, amiért te is megdolgoztál

Borászportál
2016. december 27., 09:00


Eddigi legsikeresebb évét könyvelheti el idén decemberben a Winelovers rendezvényszervező csapata - de a folyamatos rekorddöntögetés nélkületek nem sikerült volna! 
Tíz idei boros rekord, amiért te is megdolgoztál
Fotók: Benkő Molnár Fanni / Winelovers
 
A Winelovers prémium boros rendezvények 2016-ban új lendülettel, még magasabb színvonalon igyekeznek közelebb hozni egymáshoz a borokat, a borszeretőket és a borászokat.
– írta év eleji sajtóközleményében a Winelovers rendezvényszervező csapata. Hogy nem a levegőbe beszéltek, most decemberben már biztosnak mondható.
 
Minek köszönhető, hogy országunk első számú boros rendezvényszervezői idén nagyobb sebességbe kapcsoltak, és minden eddiginél nagyobb sikereket ért el? Elsősorban valószínűleg annak, hogy a banda élére idén nyáron két szuperlelkes főállású szervező került: Ádám Boglárka és Ferenczi Csilla. Segítségükkel mértük fel 2016-ot, végül néhány 2017-ben várható újdonságot is elárultak.
 
Tíz idei boros rekord, amiért te is megdolgoztál
Ferenczi Csilla és Ádám Boglárka
 
Ennyi jó dolog történt a Wineloversszel idén:
 
1. Új nevet kaptak a Winelovers Nagykóstolók; az összes ilyen esemény a Corinthia Hotel Budapestbe költözött
Tokaji Március lett a Tokaj Grand, Kékfrankos Április a Kékfrankos Most!, vagy pl. Bordói November a Bordó Blend. "Rendezvényeink mostantól nevükben is az egységet hirdetik..." – írták sajtóközleményükben év elején.
 
2. Tematikus teltház: több mint 1000 borszerető egy fedél alatt
A Winelovers Nagykóstolók idén többször is telt házzal futottak, ami egyenként több mint ezer borkedvelő résztvevőt jelent. A Bordói Novemberre ráadásul elővételben kelt el minden jegy, beleértve a szakmai és a VIP kategóriákat is. "Különösen büszkék vagyunk rá, hogy nem általános borkóstolókkal váltottunk ki ekkora érdeklődést, hanem tematikus, egyetlen fajtára vagy bortípusra fókuszáló rendezvényekkel" - mondta Bogi. Persze a mesterkurzusok termei is rendre fullon voltak – jövőre is érdemes lesz jó előre lefoglalni a helyünket!

3. Befutott a Winelovers Afterwork
"Szeretünk munka után kikapcsolódni, a finom bort, a jó társaságot, és a menő helyeket. Erről szól a Winelovers Afterwork." Ez a munka utáni könnyed stílusú, szűkebb körű kóstolósorozat 2015 legvégén indult, és idén nyár óta igazán népszerű. Ma már szinte az összes Afterworkre elővételben elkel az összes belépőjegy, ami havi mintegy 200 főt jelent – tudtuk meg Bogitól.
 
Tíz idei boros rekord, amiért te is megdolgoztál
Afterwork a Pesti Vigadóban
 
4. A szakma is kóstol, a baráti társaság is örül
A Winelovers a rendezvényein idén bevezette a különböző jegykategóriákat. Jelentős kedvezményt kaptak például a diákok és a horeca szektor képviselői. Sommelier-k, beverage managerek és borkereskedők cirkáltak a nagyobb rendezvényeken, méghozzá az ország legmenőbb éttermeinek vagy szállodáinak képviseletében. Ezáltal persze a borászok eladási és kapcsolatépítési lehetőségei is jelentősen javultak - éppen ez volt a szervezők célja. Az Afterworkön pedig megindult a csoportos jegyvásárlási kedvezmény, amit több baráti és munkahelyi társaság is rendszeresen igénybe vett, így megadva az Afterwork szuper munka utáni hangulatát.
 
5. Elindult a Wine & Golf
Ha mindez nem lenne elég, a Winelovers nyáron egy egész Magyarországon egyedülálló borkóstoló típust is bevezetett, ez a Wine & Golf, vagyis a golfozással egybekötött vacsora és sétálókóstoló. Még mielőtt valaki azt hinné, hogy ez kifejezetten csak saját golfszettel rendelkező borsznobokat célzó esemény, leszögezzük, hogy szó sincs erről! Akit érdekel a Wine & Golf, olvassa el a Vinoport korábbi cikkét.
 
6. Végre rangjukra emelkedtek a Winelovers Bortesztek
"A korábban a Borászportál.hu nevével fémjelzett, a Nagykóstolókat megelőző bortesztek is megújultak. Ezek továbbra is az egyes hónapok kiemelt témájával összhangban keresik az ország legkiválóbb tételeit, és a díjátadók változatlanul a Winelovers Nagykóstolókon zajlanak. Mostantól azonban a Vinoport.hu szakmai támogatását is élvezik, és egységesen, Winelovers Borteszt néven zajlanak" – hirdették év elején. És ami jó az jó: például az Olaszrizling Október borversnyére minden eddiginél több tétel érkezett be idén, összesen 120 bort bírált a zsűri. Ezen felül az egyes tesztek győztesei idén a korábbiaknál is értékesebb nyereményeket vehettek át.
 
 
7. A Winelovers belépett a nyomtatott magazinok piacára
Nem, most nem a Winelovers Nagykóstolókra készülő egyedi kis újságokról beszélünk (bár azok sem rosszak!), hanem A 100 legjobb bor magazinról, amely bár 8. éve jelenik meg folyamatosan, idén először a Winelovers csapata készítette el. Nem véletlen, hogy januárban Top 100 Afterworköt is tartanak! A magazin főszerkesztője egyébként Bánlaki D. Stella volt, aki egyben a Vinoport.hu, a Borászportál, és a Winelovers blog főszerkesztője is.
 
8. Ja, mert hogy elindult az első igazi indexes borblog is!
A winelovers.blog.hu az Index.hu támogatott blogja, így hétről hétre a legolvasottabb hazai hírportál címlapján népszerűsíti a borkultúrát. Ti ismeritek már?
 
9. Havi hírlevelet kapott a borszakma
Bírjátok még követni? Akkor jön a következő újdonság: idén saját, egyedi, havi rendszerességű b2b hírlevelet kapott a borszakma. A Winelovers ebben rendre összegyűjti a borászok és az egyéb kapcsolódó szakmák számára legrelevánsabb híreket, eseményeket, vagy éppen pályázati lehetőségeket. Dr. Tábor István tulajdonos-ügyvezető pedig személyes hangvételű üzleti témájú cikket ír minden számba. Ezeket a cikkeket a Vinoport.hu-n is el tudjátok olvasni.
 
Tíz idei boros rekord, amiért te is megdolgoztál
Rekord érdeklődés a Bordói Novemberen
 
10. Debütált a kóstoló és vásár koncepció
A Winelovers csapat egy ilyen elképesztő tempójú év után decemberben sem fogta pihenőre, hiszen ekkor mutatták be legújabb stílusú rendezvényüket, a Pezsgő és Aszú kóstoló és vásárt. Itt a látogatók a belépőjegyeik fejében kuponokat kaptak, és ezeket válthatták be a kóstolótérben kóstolóegységekre, végül megmaradt kuponjaikat (akár egy további pénzösszeggel kiegészítve) levásárolhatták. Ráadásul az elvitellel sem kellett bajlódniuk, mivel a Winelovers december 21-ig ingyenesen házhoz szállított minden, a helyszínen leadott rendelést.
 
Elképesztő, nem igaz?
 
Megkérdeztük Ádám Bogit, hogy bírták ezt is a versenyló iramot.
Ez az év igazi kihívás volt. Rengeteget tanultunk, és rengeteg ötlettel gazdagodtunk, hogyan lehetne még színvonalasabb eseményeket lebonyolítani a következő évben. Segített, lendületet és inspirációt adott az a sok pozitív visszajelzés is, amit a borászoktól és a vendégektől kaptunk. Nélkülük nem sikerült volna!
 
S hogy mire számíthatunk a Wineloverstől 2017-ben? Biztosan még több újdonságra. Például
  • februárban a Magyar Borok Bálját a Corinthiában, Magyarország egyik legszebb és legnagyobb báltermében tartják meg, Michelin-csillagos séfek közreműködésével. 
  • év elején elindul a Winelovers webshop (!!!)
  • egyedülálló Szepsy 100 mesterkurzus várható a Tokaji Március Nagykóstolón, Master of Wine előadóval
  • újabb tematikus kóstolósorozat indul, az Afterwork mintájára, viszont attól eltérő stílusban - "de a többi egyelőre legyen titok" - mondta sejtelmesen Bogi
  • még több Wine & Golf rendezvény is várható a nyáron, vagyis valószínűleg ez a koncepció is berobban jövőre
  • és jövőre is lesz kóstoló és vásár karácsony előtt
Alig várjuk, hogy ismét részesei lehessünk újabb rekordjaiknak!
 
Kövesd a Wineloverst a Facebookon!
Winelovers borok az olvasás mellé