Több mint száz borászat nyitja ki a pincéit pünkösdkor

MTI
2013. május 07., 09:18


Programajánló - Országszerte több mint száz borászat várja az érdeklődőket kedvezményes kóstolóval a pünkösdi nyitottpince-napokon május 18. és 20. között. A legtöbb nyitott pince a balatonfüred-csopaki, a tokaji, a móri és a szekszárdi borvidéken vár a bortúrázókra, de a közönség Magyarország csaknem valamennyi borvidékén bekukkanthat a kezdeményezésben részt vevő termelőkhöz - tájékoztatta a Magyar Turizmus Zrt. az MTI-t.
Több mint száz borászat nyitja ki a pincéit pünkösdkor
 
Több mint száz borászat nyitja ki a pincéit pünkösdkor
fotó: Németh Richard
Mint közölték, a rendezvény során előzetes regisztráció nélkül is bárki betérhet a www.nyitottpince.hu és a www.itthon.hu oldalakon felsorolt pincékbe. Az akcióban részt vevő borászatok a három napból legalább kettőn 10 és 19 óra között nyitva tartanak, és a szőlész, a borász vagy borhoz értő személyzet fogadja a betérőket. A nyitott pincékben legalább háromféle bort lehet 10-50 százalékos kedvezménnyel megkóstolni, emellett sok helyen nyílik lehetőség a pince és a szőlőbirtok bejárására is.
A tájékozódást bortúrakalauz is segíti, amely hamarosan letölthető a rendezvény honlapjáról. Újdonság továbbá az okostelefonokkal használható pincetérkép.
A Magyar Turizmus Zrt. idén ismét meghirdeti BorOskola című, május 6-ától öt napon át tartó nyereményjátékát a jatek.itthon.hu honlapon, ahol értékes nyeremények (borok, borkóstolók, birtoklátogatások) várják a szerencséseket.
 
Winelovers borok az olvasás mellé