Villány megint megmutatja, hogy kell borfesztivált csinálni!

Borászportál
2013. október 01., 17:36


Programajánló - A több mint két évtizede, hagyományosan október első hétvégéjén megtartandó esemény résztvevőit huszonöt borászat, négy pálinkaház és hatvan-hetven kézműves mellett a helyi éttermek, a helyszínre kitelepülő vendéglősök is várják.
 
Villány megint megmutatja, hogy kell borfesztivált csinálni!
Katt a képre a részletes programbontásért!
Borokat a belvárosban felállított standoknál és a pincéknél egyaránt lehet kóstolni. A gazdák nemcsak az elmúlt években/évben készült nagy évjáratú vagy primőr, különleges boraikat kínálják, hanem az átlagosnál korábban kezdődött idei szüretnek köszönhetően új fehérborokat, rozékat és lehet, hogy már portugiesert is töltenek az érdeklődők poharába.
A fő látványosságnak a szombati szüreti felvonulás ígérkezik, de lesz hordócsapolás, borrendi avatás, veteránautó-kiállítás, gyerekműsor, régi képeslapokból kiállítás, tűzijáték, továbbá utcabál is. Aki járt már itt, az tudja, az ország egyik legjobb borfesztiválja a villányi, nemcsak a kóstolható borok, de az autentikus hangulat tekintetében is.
 
A fesztivál három napján számos helyi művészeti együttes és országosan ismert előadó lép fel Villányban. Koncertet ad Radics Gigi, a Magna Cum Laude, Takács Nikolas és bemutatkoznak az Állami Népi Együttes táncosai is.
A vörösborfesztiválra az elmúlt évek tapasztalatai alapján mintegy 20-25 000 embert várnak. Csak érdekességképpen: a fővárosban tartandó Budavári Borfesztivál nagyjából 30 000 embert vonz. Villány lakossága hozzávetőlegesen 2 400 fő. Budapest lakossága 1 740 000 fő.
Winelovers borok az olvasás mellé