VinCE 2012, vasárnap - a helyszínről jelentkezünk!

Borászportál csapat
2012. március 25., 13:31


Tudósítás - Közép-Európa legnagyobb borkiállításáról, a VinCE Budapest 2012 vasárnapi, zárónapjáról jelentkezünk. A harmadik napon már kissé fáradunk, de 200-250 bor/fő után ez talán bocsánatos. Mindenesetre kóstolunk rendületlenül, és az élményeket, tapasztalatokat igyekszünk mai napon is minél sűrűbben megosztani veletek, itt az oldalon és a Facebook-unkon.
VinCE 2012, vasárnap - a helyszínről jelentkezünk!
 
Vasárnap, 19:21
Semennyit nem túlzunk, hogyha azt írjuk, hogy a Frapin cognac-parfüm előadás egy életre szóló élmény volt. A Frapin ház 1270 (!) óta foglalkozik illatokkal, ami pedig a cognacot illeti... Nos, azokról nehéz beszélni, kóstolni kell őket. Borzasztóan összetett, krémes, vaníliás, virágos jegyeket találtunk.
A parfümök készítői pedig Cognacban szerezték az ihletet az illatok megalkotásához. Ugni blanc szőlő ihlette parfüm, vagy a terroir illata (venyige, gyökerek, föld). A tökéletes kóstoló után azonban nem volt könnyű visszatalálni a borok világába. A jegyzetfüzetet mindenesetre eletettük a cognac workshop után.
Vasárnap, 17:40
Bent vagyunk Romsics László és Zólyomi Zsolt cognac-parfüm előadásán. Itt láthatóak a parfümök. Izgalmas lesz...
VinCE 2012, vasárnap - a helyszínről jelentkezünk!
Vasárnap, 17:24
Egymást követik az események a Corinthiában. Nehéz dolog ez, annyi inger éri itt az embert, egyik előadás követi a másikat, alig jut idő összeszedni a gondolatokat. Bent voltunk Gary Vaynerchuk skype-os előadásán, az biztos, hogy egy jó darabig még a hatása alatt leszünk. Most szedegetjük össze a gondolatainkat, hogy be tudjunk majd számolni róla.
És ha már az ingereknél tartunk, pillanatokon belül kezdődik a cognac és parfüm workshop. Mi is itt állunk a tömegben, várunk a bejutásra.
Kóstoltunk is ám, remek dolgokat, a móri Csetvei pince borai, az Eszterbauer és a Gróf Buttler tételei, meg Kovács Nimród borai a legfrissebb élmények. De a pohárban még itt van a Pfneiszl lányok Impression Rouge Smoke On The Lake borának (merlot-cabernet sauvignon-kékfrankos) fantasztikus illata. Szeretünk, VinCe! :)
Vasárnap, 11:40
VinCE 2012, vasárnap - a helyszínről jelentkezünk!
Igyekszünk minél gyorsabban feldolgozni a bortudósítóink élménybeszámolóit, videóinterjúit. Utóbbiakra még kicsit várnotok kell, mivel magyar feliratot kell majd dobnunk az eredetlieg angol és német nyelvű anyagok alá, de addig is olvassátok Kovács Bálint WSET Intermediate élménybeszámolóját a VinCE 2012 pénteki, nyitónapjáról:
 

 
Vasárnap, 11:21
Itt a VinCE mai programbontása. Mi 3négy, szerintünk kihagyhatatlan előadást szeretnénk kiemelni a kínálatból: 
- In Vino Vita - Vörösbor a szív védelmében? 8 bor, 8 éltető elixír (13:30 - 15:00)
- Kortyoljon a történelembe! - A Tokaj Kereskedőház Zrt. vezérigazgatójának előadása, amelyen több mint 1.000.000 forint értékű bor kerül kóstoltatásra. (13:30 - 15:00)
- Közép-Európa borainak piaci esélyei - Gary Vaynerchuck, a világ legnépszerűbb (egykori) borbloggere (15:30 - 17:00)
- Illatok és párlatok - Romsics László AIWS, és Zólyomi Zsolt, "Az Orr" közös előadása. Magyarország egyik legképzettebb italszakértője és a világ egyik legjobb szaglóképességgel rendelkező parfümőre kurzusát kár lenne kihagyni! (17:30 - 19:00)
Kövessetek bennünket itt, és a Facebook oldalunkon!
VinCE 2012, vasárnap - a helyszínről jelentkezünk!
 
 

 
Winelovers borok az olvasás mellé