VinCE Budapest - PÉNTEK (percről percre)

Borászportál
2014. március 04., 14:46


Közvetítés - Eljött hát ez a nap is: az év legnagyobb beltéri boros rendezvénye rengeteg kiállítóval, számtalan borral és mesterkurzussal, a hazai és a nemzetközi borszakma jeles képviselőivel. Tudósítóink már a helyszínen vannak, akik készségesen, percről percre beszámolnak majd a Corinthiában zajló eseményekről, hogy aki otthon ül a monitor előtt, lélekben itt lehessen.
VinCE Budapest - PÉNTEK (percről percre)
 
18:07 - Megittuk a francia-orosz pezsgőket

A Russian' Abrau-Dorso mesterkurzuson. Valódi orosz pezsgő, francia szakembere kezében. Jól hangzik, de nem nyűgözött le minket. A részletes beszámoló itt olvasható.
15:52 - Csúcsborok Németországból
Csizmadia-Hönigh Péter és egy hölgy tartja azt a workshopot, amelyen Németország top borai vonulnak fel. Az érdeklődés óriási; még a csillárokon is lógnak az emberek.
"A VDP (Verband Deutscher Prädikats) Németország csúcsborokra specializálódott szervezete, amely tagjai szigorúbb követelményeknek kell megfeleljenek, mint az egyébként sem a lazaságáról híres német bortörvény" - mondja a hölgy.
*

15:12 - A "Sanyi küvé" lett az Interactive blanding workshop favoritja
Véget ért Zwack Izabella, Domokos Attila (Dobogó Pincészet) Légli Géza (Kislaki Bormanufaktúra) és Rókusfalvy Pál (Rókusfalvy Birtok) közös workshopja, amelyen a borászok a résztvevőkkel állították elő saját boraik legjobb házasítását.

A Dobogó Pincészet tokaji furmint 2013, a Kislaki Bormanufaktúra chardonnay 2013 és a Rókusfalvy Birtok sauvignon blanc 2013 borainak a legjobb kombóját - a borbemutatók után - összesen négy csapat próbálta megalkotni. Az elkészült négy tétel közül végül az előadók döntöttek. Szerintük Zwack Izabelláék "Sanyi küvéje" lett a legjobb. Az összetétel pedig 65% furmint, 20% chardonnay és 15% sauvignon blanc.
VinCE Budapest - PÉNTEK (percről percre)
Zwack Izabelláék nagy erőkkel dolgoznak a "Sanyi küvén"
A győztes csapat borát Rókusfalvy Pál le is palackozza a workshop azt megalkotó résztvevőinek, akiknek gratulálunk!
13:33 - Közben startol az Interactive béending workshop is!
Már gyülekeznek az emberek. Három fehérbort fogjuk kóstolni és házasítani! Az eredményekről hamarosan beszámolunk!
VinCE Budapest - PÉNTEK (percről percre)
.
13:26 - Pilanatokon belül indul a Coffee Passion Mesterkurzus
André Hoinkis nemzetközi kávészakértővel, aki a single origin kávék világába kalauzolja majd el a hallgatóságot. Kiderül, hogyan érvényelsülnek a terroirjegyek a kávéknál.
.
12:36 - Elstartolt a VinCE
Bár ez jobbára csak azt jelenti, hogy a korán érkezők élet-halál harcot vívnak az Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj helyszínéül szolgáló Átriumban. Poharak, mesterkurzusjegyek, programfüzetek, ásványvizek felvétele zajlik - semmi érdekes, viszont a mai nap pontos menetéről innen tájékozódhatnak. Őszintén reméljük, hogy a továbbiakban ennél csak érdekfeszítőbb momentumokról számolhatunk be, addig is vessenek egy pillantást a tavalyi vagy a tavalyelőtti tudósításainkat. Tartsanak velünk idén is!
 
Winelovers borok az olvasás mellé