Vylyan: álomszüretünk volt

Borászportál
2011. november 03., 18:50


Az idei szüret olyan feltételek mellett zajlott, amelyek minden borász és szüretelő álmaiban szerepelnek – állapítja meg hírlevélében a villányi Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Zrt. A társaságnak a termést a rossz idő és a meglepően korán érkezett fagyok előtt sikerült betakarítania. Az ez évi szüret augusztus 31-től október 4-ig, azaz „bruttó” 44 napig tartott.
Vylyan: álomszüretünk volt
 
A tavalyi tél viszonylag hosszú és hideg volt, de a sok hó nyomán a talaj elegendő nedvességet raktározott el – állapítja meg a Vylyan. A tavasszal együtt meleg, napsütéses, száraz idő érkezett, egészen júliusig, amikor is hűvösebbre, csapadékosabbra váltott az időjárás. Az augusztus viszont ismét visszahozta a szép nyarat, amely hosszan kitartott: a meleg nappalok és hűvös éjszakák egészen október közepéig biztosították a kedvező szüret feltételeit. (A cikk a hirdetés után folytatódik!)
 
A meteorológiai mérések óta a legmelegebb és legnapfényesebb szeptemberünk volt, mivel a hónap három Celsius fokkal volt melegebb az átlagnál, a nap pedig több mint 300 órát sütött – összegezte a Vylyan.
A társaság már a szüret elejétől sok érdeklődő kérdést kapott arról, milyen lesz az idei évjárat. „Mi nyugtával szeretjük dicsérni a napot, a többit pedig majd elmondják a borok" – fogalmaz a hírlevél.
Winelovers borok az olvasás mellé