Washingtonban mutatkozik be a magyar borászat

Borászportál - MTI
2013. június 14., 12:47


Tengeren túl - Magyarország az amerikai fővárosban június 26. és 30., illetve július 3. és 7. között megtartandó hagyományos Smithsonian Folklife Festival díszvendége. A tíznapos rendezvényen, amelyet a várakozások szerint másfél millióan keresnek majd fel, és amelynek a híre a médián keresztül 40 millió emberhez jut el, bemutatkozik a magyar zene, tánc, kézművesség, borászat és gasztronómia is.
Washingtonban mutatkozik be a magyar borászat
 
Washingtonban mutatkozik be a magyar borászat
fotó: Gary Robinette
A nagykövetség a Távirati Irodához eljuttatott közleményében rámutatott: sokan jelentkeztek, hogy a magyar programok látogatóinak kalauzolása által Magyarország fesztiválnagykövetei lehessenek.
A diplomáciai képviselet, amely hangsúlyozta, hogy a magyar szervezetek az Egyesült Államok egész területéről nagylelkű segítségben részesítették a programot, külön köszönetet mondott a Magyarország Kezdeményezések Alapítvány, az Amerikai Magyar Koalíció, az Amerikai Magyar Szövetség és az Amerikai Magyar Kulturális Egyesület anyagi és szervezési támogatásáért.
A kommüniké kiemelte, hogy az amerikai magyar közönségnek a fesztivál sikeréhez való leglátványosabb hozzájárulása a Washington szívében, a Fehér Ház és a Capitolium között elterülő park, a Mall területén felépítendő, Siklósi József Ybl-díjas építész által tervezett Pávatorony és a Tánccsűr lesz.