Zéró tolerancia, eredetvédelem, generációváltás a szőlőben - ezek is napirenden lesznek a 11. Borkonferencián


2023. január 31., 14:22


Bormarketing stratégia, zérótolerancia, eredetvédelem, generációváltás, szőlőtermesztés és klímavédelem. Ez csak néhány téma, amiről szó lesz március 3-án a 11. Borkonferencián, ahol valóban húsbavágó és igen aktuális témákat feszegetnek majd.
 
Zéró tolerancia, eredetvédelem, generációváltás a szőlőben - ezek is napirenden lesznek a 11. Borkonferencián
Vélhetően a legtöbb szakmabelit az éppen készülő nemzeti bormarketing stratégia érdekli leginkább, amelyről rögtön a konferencia elején kaphatunk majd tájékoztatást, Rókusfalvy Pál nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos előadásában. 
 
Lesz szó továbbá a generációváltásról is, amellyel kapcsolatban Gere Andrea mondja majd el az ikonikus villányi pincészet személyes tapasztalatait.

A szakma profi művelőinek igazi csemege lesz Dr. Zsófi Zsolt, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem habitált egyetemi docensének előadása a szőlőtermesztésről, vagy az Agrárminisztériumot képviselő Gál Péter domináns szőlőfajtákról és az eredetvédelemről szóló prezentációja. Az erősen elméleti témákat kiválóan fogja illusztrálni és frissíteni a két kóstolós masterclass, amelyeknek keretein belül Kamocsay Ákosnak és Kiss Gábornak köszönhetően közelebbről is megismerkedhetünk az Irsai Olivérrel, a cserszegi fűszeressel és a merlot-val. Ezek mellett a szőlőbirtokok mérethatékonyságáról is tanulhatunk Rábai László és Kovács Zoltán jóvoltából, valamint megismerkedhetünk Kiss Zsófia advanced sommelier nemzetközi tapasztalataival is.
 
Zéró tolerancia, eredetvédelem, generációváltás a szőlőben - ezek is napirenden lesznek a 11. Borkonferencián

A konferencia végére pedig igazi csemege érkezik, hiszen az interaktív kerekasztal beszélgetés témája az alkoholfogyasztással szembeni zérótolerancia lesz, amelyre olyan nagyágyúk érkeznek, mint Knezsik István, az autós nagykoalíció elnöke, Óberling József ezredes, rendőrségi főtanácsos, Dr. Bátki Pál ügyvéd, közlekedési szakjogász, illetve természetesen a téma borász szószólói.
 
Az elmúlt években bevezetett hagyomány szerint ezen az eseményen hirdetik ki a Kárpát-medence 50 legjobb magyar borászának névsorát, azaz itt ismerhetjük meg a BORÁSZOK BORÁSZA díj idei jelöltjeit is.
 

Winelovers borok az olvasás mellé