Tüzes ételek, hűs borok – a nyári grill party-k legjobb párosaiTombol a nyár, és bár nappal a lakásba húzódunk a meleg miatt, esténként azért csábít a kerti sütögetés. A grillezés nemcsak egy ételkészítési mód, hanem az egyik legkedveltebb családi és baráti program is a nyári szezonban. És mi lehetne jobb kísérője egy jól átsült steaknek vagy ropogósra sült zöldségnyársnak, mint egy jól megválasztott pohár bor? De mégis milyen?
Milyen borhoz milyen csoki illik?A borokat és a csokoládét együtt is élvezhetjük, nem kell görcsösen különválasztani őket egymástól. Érdemes azonban néhány ajánlást betartani az élvezetek halmozása közben.
Nyár végi zöldségek - Milyen bort válassz hozzájuk?Nyár végén is érdemes figyelni arra, hogy mit kínálnak a piacok, hiszen az idényzöldségek választása mindig környezetkímélőbb, nem beszélve arról, hogy egészségesebbek is. A belőlük készült fogások mellé sem kell megfeledkezned a borokról.
Egy jó bort a vacsorához? Biztos, hogy előbb-utóbb minden igényes és érzékeny borkedvelő szerez valamilyen tapasztalatot étel és bor dolgában. Mégis nagy a káosz. Nem hiszünk az örök érvényű étel-bor párosításokban. Bármennyire is csűrjük- csavarjuk a dolgokat, az igazság az, hogy bármilyen étel mellé bármilyen bort el lehet fogyasztani. Hogy a hatás nem lesz minden esetben elragadó, az bizonyos.
Tudj meg mindent a furmintról #10: Mondd meg a kedvenc sajtod, mutatjuk a kedvenc furmintod!Magyarország talán legtöbbre hivatott szőlőfajtájának nem hivatalos oldalát, a megújult furmint.hu-t bemutató cikksorozatunkban ezúttal a legjobb sajt-furmint párosításokat keressük.
Michelin-csillagot kaptak a magyar borok2019. március 27-én a világ legnagyobb gasztronómiai elismeréseként megkapta első Michelin-csillagát a Hlatky-Schlichter Hubert tulajdonos és Veres István séf vezette Babel Budapest.
John Szabo, a vulkanikus borok nagykövete: "Vulkanikus bor nem létezik"Mi is az a vulkanikus bor, amiért manapság az egész világ rajong? Csak egy ügyes sztori, netán egy csipetnyi só a borban? Erről beszélgettünk John Szaboval, aki 5 évig gyűjtötte az anyagot a vulkanikus borokról szóló 2016-ban megjelent könyvéhez. A válasza: mindkettő és egyik sem.
„Ez a díj a magyar borokról is szól”A Decanter magazin által a 2017-es Év Nemzetközi Étteremnek választott Babel Budapest sikere nem csak az étteremről és a konyhájáról szól. Az erdélyi származású fiatal séf, Veres István mellett a sommelier, Blazsovszky Péter, és így a magyar borok is komoly elismerést kaptak. A nagy igazságokon túl természetesen utánajártunk a legendás tojásos nokedli titkának is.
Mit ropogtassunk az esti bor mellé?Este jönnek át a barátok egy beszélgetős borozásra, de már sem időd, sem energiád, sütni-főzni? Ismerős mindenkinek ez a probléma. A megoldást egy balatoni termék jelentheti, amelyre a napokban bukkantam.