Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Tudj meg mindent a furmintról #10: Mondd meg a kedvenc sajtod, mutatjuk a kedvenc furmintod!

Tudj meg mindent a furmintról #10: Mondd meg a kedvenc sajtod, mutatjuk a kedvenc furmintod!Magyarország talán legtöbbre hivatott szőlőfajtájának nem hivatalos oldalát, a megújult furmint.hu-t bemutató cikksorozatunkban ezúttal a legjobb sajt-furmint párosításokat keressük.

Michelin-csillagot kaptak a magyar borok

Michelin-csillagot kaptak a magyar borok2019. március 27-én a világ legnagyobb gasztronómiai elismeréseként megkapta első Michelin-csillagát a Hlatky-Schlichter Hubert tulajdonos és Veres István séf vezette Babel Budapest.

John Szabo, a vulkanikus borok nagykövete: "Vulkanikus bor nem létezik"

John Szabo, a vulkanikus borok nagykövete: \Mi is az a vulkanikus bor, amiért manapság az egész világ rajong? Csak egy ügyes sztori, netán egy csipetnyi só a borban? Erről beszélgettünk John Szaboval, aki 5 évig gyűjtötte az anyagot a vulkanikus borokról szóló 2016-ban megjelent könyvéhez. A válasza: mindkettő és egyik sem.

„Ez a díj a magyar borokról is szól”

„Ez a díj a magyar borokról is szól”A Decanter magazin által a 2017-es Év Nemzetközi Étteremnek választott Babel Budapest sikere nem csak az étteremről és a konyhájáról szól. Az erdélyi származású fiatal séf, Veres István mellett a sommelier, Blazsovszky Péter, és így a magyar borok is komoly elismerést kaptak. A nagy igazságokon túl természetesen utánajártunk a legendás tojásos nokedli titkának is.

Mit ropogtassunk az esti bor mellé?

Mit ropogtassunk az esti bor mellé?Este jönnek át a barátok egy beszélgetős borozásra, de már sem időd, sem energiád, sütni-főzni? Ismerős mindenkinek ez a probléma. A megoldást egy balatoni termék jelentheti, amelyre a napokban bukkantam.

5+1 sonka-bor pár, nem csak húsvétra

5+1 sonka-bor pár, nem csak húsvétra A húsvét a fő apropója, hogy a sonkáról beszéljünk, de nemcsak az ünnep alkalmával kerül az asztalokra. A borozás egyik „alapkelléke” az íncsiklandozó sonkaszelet. El tudnátok képzelni az olasz nyaralásotokat anélkül, hogy egy napsütötte teraszon ücsörögtök az egyik kezetekben a helyi bor, másikban a prosciutto? Mi természetesen nem.
Korábbi cikkek
Fröccs
március 08.
Mit eszik a magyar a járvány alatt?
március 03.
Már 65 magyar termék kapott uniós oltalmat
március 02.
Egri kutatók fejtették meg a tokaji aszú titkát
február 24.
Barackpálinkákat ellenőrzött és kóstolt a hatóság
február 21.
Egy magyar boros könyv a világ legjobbjai között
Egy magyar boros könyv a világ legjobbjai között
február 19.
Itt az első karantén sör
február 18.
Michelle Obama a Netflixen főz

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás