Az újabb borháborútól a legnagyobb borosüvegig

Borászportál
2019. november 01., 09:42


Újabb mozgalmas hónapon vagyunk túl, a legolvasottabb cikkeink ennek megfelelően nagy változatosságot mutatnak.
Az újabb borháborútól a legnagyobb borosüvegig
Október első napjaiban Kamocsay Ákos mesélt nekünk az olaszrizlinghez fűződő különleges viszonyáról. Készített már belőle olyan bort, amit ki akartak zárni a versenyről, mert nem hitték el, hogy a fajta ilyen illatokat tud. 2017-ben pedig olyan reduktív tétel került ki a kezei közül, amit kóstolva az embernek meggyőződése: ilyen testre és érettségre csak egy hordóban pihentetett bor képes.
 

Október elején kitört az újabb magyar borháború, az egyik csörtére  a Borászportálon került sor. A téma rengeteg olvasó érdeklődését felkeltette.

A pezsgőkészítés egyik legizgalmasabb része kétségtelenül az utolsó szakasz, ami a degorzsálástól egészen a dugó és kosár felhelyezéséig tart. Erről készítettünk egy 2 perces látványos videót.

Minden évben október 19-én tartják a pezsgő világnapját, vagyis a Global Champagne Dayt. Ennek apropóján összeszedtük a legfontosabb nemzetközi boros napokat és azok keletkezésének hátterét.

Végezetül szintén egy gyűjtés, ami ugyancsak népszerű lett: a különböző típusú borosüvegek űrtartalmának listája a hozzá tartozó, legtöbbször vicces elnevezésekkel. És persze egy fotó a világ egyik, ha nem a legnagyobb borosüvegéről.

 
Winelovers borok az olvasás mellé