Bemutatkoznak a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor tételei #5

Borászportál
2019. november 07., 10:36


Szeptember 5-én jelent meg a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor magazin, melynek célja a legjobb magyar borok népszerűsítése, illetve a fogyasztók segítése a számukra megfelelő bor kiválasztásában. A Borászportálon időről időre bemutatunk egy bort a 100-ból. Ezúttal egy olyan klasszikuson a sor, amely bár minden évjáratban máshogy készül, mégis mindig bekerül a legjobbak közé.
Bemutatkoznak a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor tételei #5
A Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazin idén megújult formátumban és az előző évinél bővebben, 144 oldalon kerül az olvasók el. Bár középpontjában a száz legkiválóbbnak ítélt bor listája és részletes leírása áll, a magazin 11, hazánkban kiemelt figyelmet érdemlő kategória (pezsgő; illatos fehérbor; olaszrizling; furmint; késői szüretelésű édes bor; aszúbor; rozé; kékfrankos; bikavér; bordói házasítás; Villányi Franc) legjobbjait is bemutatja annak érdekében, hogy az olvasók a lehető legteljesebb képet kapják a magyar borokról. A toplistákon kívül izgalmas és friss anyagokkal jelenik meg jelenik meg. A kiadványt megvásárolhatod a Winelovers webshopban.
 
 
75. helyezett Hilltop Neszmély, Kamocsay Ihlet Cuvée 2017
 
A házasítás alapját adó tramini uralja a bor karakterét: mély aranysárga szín, rózsaolajos, túlérett ringlót és goldenalmát idéző aromák, magas alkohol. Brutális beltartalom, krémes textúra; a lecsengésben hársmézes, botritiszes jegyek, egyértelmű édesség. Nem túl csípős ázsiai fogásokhoz bátran ajánlható, ár-érték aránya kiváló.
 
Borvidék: Neszmély
Ajánló: Tábor István, Winelovers márkatulajdonos
 
Megkóstolnád az Ihlet Cuvéet? Gyere el a Winelovers 100 borait bemutató, januárban induló mesterkurzus sorozat 6. állomására, ahol ezzel a tétellel és további 12 borral nyer bizonyosságot, hogy bizony van élet itthon a furminton túl is.
 
Winelovers borok az olvasás mellé