Muzeális borokat kóstolhatsz péntek este az egyik legnagyobb hazai élő borászlegendával

Borászportál
2020. július 21., 08:10


2020. július 24-én kinyílik a Hilltop bormúzeum trezorja az érdeklődők előtt. Itt őrzik a több, mint negyed évszázaddal ezelőtti első szüret (1993) óta gyűjtött palackokat. Egy olyan eseményre invitálnak most Téged is, ahol ezeket a kis szériában, 20, maximum 200 palackos tételben megvásárolható bortörténelmi tételeket kóstolhatod meg Kamocsay Ákos főborász vezetésével. Borértőknek és borkedvelőknek egyaránt tartogat izgalmakat ez a nem mindennapi esemény.
 
Muzeális borokat kóstolhatsz péntek este az egyik legnagyobb hazai élő borászlegendával
Az alábbi gondolatokat személyesen Kamocsay Ákos, a Hilltop borásza írta kedvcsinálónak, miután végigjárta a trezort, hogy összeállítsa nektek az este kóstolósorát:
 
 
Járkálok a múzeum boros állványai között. Egymás mellett sorakoznak a nemespenésszel vastagon benőtt palackok. Nézem a palackok sokféleségét és közben rájövök…. Itt mindegyiknek története van!
 
Jé, itt egymás mellett két ‘97-es... Merlot-Kékfrankos és Chardonnay. Ez az a két bor, amit sokszori próbálkozás után, végre a Marks & Spencer kiválsztott tőlünk, hogy ezekkel – esetleg -  felkerülhetünk - első magyar borként - a polcaikra. /Szűk, de minőségi választékot tartottak a világ sok, jelentős borvidékéről/
 
Nagyon nehézkesen haladtak a dolgok. 40 oldalas kérdőív / technológia, minőségellenőrzési rendszer, design, szállítási protokoll, adminisztrációs előírások…..
 
Egyszercsak viszont felgyorsultak az események. A Merlot-Kékfrankost - talán “figyelmetlenségből” - benevezték a BBC “Food and drink” műsorába, ahol nagy meglepetésre a “HÓNAP BORA” lett.
 
Na, lett nagy kapkodás. “A bornak a polcokon kell lennie, mire a műsor adásba kerül!” A 40 oldalas kérdőív félre, lett design, gyorsan megjött a címke, azonnali palackozás és szállítás és a két bor soronkívül máris az üzletek polcaira került. Ráadásul kiemelt kiállításban. Végre odajutottunk.
 
Ez már azért rang volt!
 
Így indult az a sikeres kapcsolat, aminek révén volt, hogy évi 1 millió palack Hilltop bor fogyott el, csak ennek az áruházláncnak a polcain….
Na ezt a két bort, mindenképpen megmutatom július 24.-én…
 
PROGRAM

15.00 Indulás busszal Budapestről
16.30 Érkezés
Muzeális kóstoló és pincetúra 6 bor és kísérő falatkák + meglepetés bor
18.00 Két fogásos vacsora kísérő borral a Hilltop Borhotelben
20.00 Indulás

Részvételi díj
busztranszferrel 29.000 Ft/fő
egyéni utazással 24.000 Ft/fő

Jelentkezés
deak.nikolett@hilltop.hu
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé