Az arany, az élet vize, citrom, gleccserek és a pohármelegítés rejtélyeiPárlatokkal előbb-utóbb mindenki találkozik. Van, akit elrettent az első rossz élmény, mások rákapnak, de csak kevesen vállalkoznak jobban megismerni a számtalan változatát. Pedig érdemes és most már akár egy este alatt is van lehetőség az alapok elsajátítására.
Nyerd vissza most a kurzusod értékének akár a többszörösét a Borkollégiumban!Iratkozz be most a Borkollégium bármelyik kurzusára! Most nem csak tudást szerzel vele, de extra ajándékot is kaphatsz és részt vehetsz a nyereményjáték-sorsolásokon! Van még kérdés?
Hamarosan söriskolát nyit a világ első számú boriskolájaA WSET bejelentette, hogy a bor-, párlat- és szakékurzusai után el kívánja indítani a sörös képzését. A tervek szerint akár online is elvégezhető lesz.
A cikkíró versenyünk hivatalos eredményhirdetéseIdén márciusban immár harmadik alkalommal hirdetett cikkíró versenyt a Borászportál és a Vinoport. A felhívásra a járvány alatt (vagy tán éppen azért) is számos pályamű érkezett.
Alsó polc, felső polc? Hogyan válasszunk magunknak bort?„A szupermarketek sorai közt szédelegve gyakran kapom magam azon, hogy már megint a több száz bort felsorakoztató fémpolcok rengetegébe tévedtem.” Zeller Kontos Noéminek a főleg a borral még ismerkedőknek szóló jótanácsai a tavalyi cikkíróversenyünkre érkeztek.
3 egyszerű szabály, hogy te is jól tudj vakon kóstolniEgyszerű tudnivalók arról, hogyan kápráztahatod el a borkedvelő barátaidat. Profivá ugyan nem válsz, de sokkal hatékonyabban fogod a borokat felismerni.
Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Szik Mátyás, a sommelier30 éves korára már örökös magyar sommelier bajnoknak vallhatta magát és azóta sincs megállás. Szik Mátyás mára a hazai borszakma legelismertebb és lefoglalkoztatottabb szereplői közé tartozik. Mégis elvállalta, hogy 2020-tól a Borkollégiumban oktat, mert – mint mondja – ez egy hazatérés számára.
Bormarketing és értékesítés #4: Verseny az egész világBormarketing és értékesítés tanfolyamunk végéhez érkeztünk: búcsúzóul a borversenyek és az export fontosabb kérdéseit jártuk körbe.
"A kollégák jelentős része megrekedt az egri Szépasszonyvölgynél vagy a badacsonyi Rablósornál"A 2017-ben az Év Idegenvezetője díjjal kitüntetett Molnár Attila sokat tesz a magyar bor ügyéért: turistáknak, újságíróknak és kollégáinak szervez tanulmányutakat borvidékeinkre. A Magyar Turisztikai Ügynökségnek (MTÜ) a Winelovers Pezsgő Június keretében szervezett „Idegenvezetők a magyar borért” nevű kezdeményezése kapcsán elmondta, mi a baj azzal, hogy kollégái Egerben jobbára csak a Szépasszonyvölgyet ismerik.