Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Az arany, az élet vize, citrom, gleccserek és a pohármelegítés rejtélyei

Az arany, az élet vize, citrom, gleccserek és a pohármelegítés rejtélyeiPárlatokkal előbb-utóbb mindenki találkozik. Van, akit elrettent az első rossz élmény, mások rákapnak, de csak kevesen vállalkoznak jobban megismerni a számtalan változatát. Pedig érdemes és most már akár egy este alatt is van lehetőség az alapok elsajátítására.

Nyerd vissza most a kurzusod értékének akár a többszörösét a Borkollégiumban!

Nyerd vissza most a kurzusod értékének akár a többszörösét a Borkollégiumban!Iratkozz be most a Borkollégium bármelyik kurzusára! Most nem csak tudást szerzel vele, de extra ajándékot is kaphatsz és részt vehetsz a nyereményjáték-sorsolásokon! Van még kérdés?

Hamarosan söriskolát nyit a világ első számú boriskolája

Hamarosan söriskolát nyit a világ első számú boriskolájaA WSET bejelentette, hogy a bor-, párlat- és szakékurzusai után el kívánja indítani a sörös képzését. A tervek szerint akár online is elvégezhető lesz.

A cikkíró versenyünk hivatalos eredményhirdetése

A cikkíró versenyünk hivatalos eredményhirdetéseIdén márciusban immár harmadik alkalommal hirdetett cikkíró versenyt a Borászportál és a Vinoport. A felhívásra a járvány alatt (vagy tán éppen azért) is számos pályamű érkezett.

Alsó polc, felső polc? Hogyan válasszunk magunknak bort?

Alsó polc, felső polc? Hogyan válasszunk magunknak bort?„A szupermarketek sorai közt szédelegve gyakran kapom magam azon, hogy már megint a több száz bort felsorakoztató fémpolcok rengetegébe tévedtem.” Zeller Kontos Noéminek a főleg a borral még ismerkedőknek szóló jótanácsai a tavalyi cikkíróversenyünkre érkeztek.

3 egyszerű szabály, hogy te is jól tudj vakon kóstolni

3 egyszerű szabály, hogy te is jól tudj vakon kóstolniEgyszerű tudnivalók arról, hogyan kápráztahatod el a borkedvelő barátaidat. Profivá ugyan nem válsz, de sokkal hatékonyabban fogod a borokat felismerni.

Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Szik Mátyás, a sommelier

Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Szik Mátyás, a sommelier30 éves korára már örökös magyar sommelier bajnoknak vallhatta magát és azóta sincs megállás. Szik Mátyás mára a hazai borszakma legelismertebb és lefoglalkoztatottabb szereplői közé tartozik. Mégis elvállalta, hogy 2020-tól a Borkollégiumban oktat, mert – mint mondja – ez egy hazatérés számára.

Bormarketing és értékesítés #4: Verseny az egész világ

Bormarketing és értékesítés #4: Verseny az egész világBormarketing és értékesítés tanfolyamunk végéhez érkeztünk: búcsúzóul a borversenyek és az export fontosabb kérdéseit jártuk körbe.

"A kollégák jelentős része megrekedt az egri Szépasszonyvölgynél vagy a badacsonyi Rablósornál"

\A 2017-ben az Év Idegenvezetője díjjal kitüntetett Molnár Attila sokat tesz a magyar bor ügyéért: turistáknak, újságíróknak és kollégáinak szervez tanulmányutakat borvidékeinkre. A Magyar Turisztikai Ügynökségnek (MTÜ) a  Winelovers Pezsgő Június keretében szervezett „Idegenvezetők a magyar borért” nevű kezdeményezése kapcsán elmondta, mi a baj azzal, hogy kollégái Egerben jobbára csak a Szépasszonyvölgyet ismerik.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
01. 30.

Alap ízek, alap étel- és bor párosítások

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
01. 19. - 02. 23.

Borkollégium alapfok - Borismeret A-tól Z-ig

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
Fröccs
január 12.
Kávéval sokkolnak a tudósok
január 11.
Újabb mérföldkőhöz érkezett a pálinka-szabadságharc
december 27.
Megválasztották az Agrárminisztérium pálinkáját
december 15.
Rendhagyó borverseny zajlott Miskolcon – íme az eredmények
december 12.
Gesztenyepüréket, gesztenyemasszákat teszteltek: melyik legjobb?
december 03.
Mennyi zöldséget és gyümölcsöt kell(ene) ennünk naponta?
november 25.
Több bort iszunk a koronavírus-járvány kitörése óta. De mennyivel?

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás