Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Új kategória született: itt a szuperaszú

Új kategória született: itt a szuperaszú2020. október 29-én mérföldkő volt a Tokaji borvidék életében: ekkor került bemutatásra két 6 puttonyos szuperaszú. De mi is ez a két csúcsbor és hol tudod megkóstolni? Mutatjuk!

Nagy Elek: „Több forgatókönyvre fel kell készülniük a borászoknak”

Nagy Elek: „Több forgatókönyvre fel kell készülniük a borászoknak”A Forbes listája alapján a 21. leggazdagabb magyar ember Nagy Elek. Érdekeltségeihez tartozik a BÁV, a Főtaxi és számos kereskedelmi ingatlan. Azt azonban kevesen tudják róla, hogy érdeklik a borok és hogy édesapja híres író volt. E-mailes interjút készítettünk vele még a jávány csúcsán.

„Egy ponton azt mondta: figyeljetek, én már nem tudok nektek újat mondani” – interjú a Folyékony arany rendezőjével

„Egy ponton azt mondta: figyeljetek, én már nem tudok nektek újat mondani” – interjú a Folyékony arany rendezőjévelFurán hangzik, de filmes értelemben castingoltunk – indokolja Almási Tamás, miért a kiválasztott három tokaji borásszal készítette el legújabb dokumentumfilmjét. A Cinefest Miskolcon a napokban debütáló Folyékony arany című alkotás kapcsán szó esik még a látványvilágba illeszkedő borászatról és arról, az időjárás hogyan hódolt be a forgatókönyvnek.

Mi köze a majomagynak az egyik legjobb magyar borhoz?

Mi köze a majomagynak az egyik legjobb magyar borhoz?A tokaji borvidéken található Öreg Király hazánk egyik legismertebb dűlője. A területet övező mítosz kialakulásában kis túlzással a legkevesebb szerepe annak volt, hogy a valaha megjelent összes klasszifikációban a legjobb besorolást kapta. Annál többet köszönhet a szocializmusnak, egy közgazdász nyakasságának és az onnan ma készített boroknak.

Csodás titkok, ritka kincsek rejtőznek a Holdvölgynél a felszín alatt

Csodás titkok, ritka kincsek rejtőznek a Holdvölgynél a felszín alattHa valaki csak a címkékről, a Hold and Hollo sorozatról vagy a modern feldolgozó fotóiról ismeri a Holdvölgy birtokot, nagyon meg fog lepődni, ha ellátogat hozzájuk Mádra. Hab a tortán, hogy a pincelátogatásuk felér egy kalandtúrával. 2018. decemberében indult tokaji Kerülőutak sorozatom befejező része következik.

Zsirai Kata: Egyre jobban beleásom magam a dűlőszelekciókba

Zsirai Kata: Egyre jobban beleásom magam a dűlőszelekciókbaLegutóbb bő egy évvel ezelőtt jártunk a Kerülőutak sorozatunk keretében a Zsirai Pincészetnél. Persze egy olyan borászatnál, amely három borvidék mintegy tucatnyi dűlőjében dolgozik, mindig történik valami. Azóta például kaptak sok elismerést és megvetették lábukat Magyarország sokak szerint legjobb területén.

Barta Pince: Az Öreg Király dűlőn túli titkok

Barta Pince: Az Öreg Király dűlőn túli titkokA mádi Barta Pincéről legelőször valószínűleg mindenkinek a legendás és különleges adottságú Öreg Király dűlő jut eszébe. Mostani Kerülőutas kirándulásomon a borászatnál szándékosan a többi kincset próbáltam felfedezni. Jelentem, akad belőle bőven.

Intim téli túra Tokajban

Intim téli túra TokajbanPár interjúnak indult, ám részben a hó, részben pedig a borászok és borászatok rendkívüli vendégszeretete miatt különösen emlékezetesre sikerült a Kerülőutak sorozatunk legújabb része.

Ebből a boros karácsonyi ajándékból 18 van az egész világon, de az egyik a tiéd lehet

Ebből a boros karácsonyi ajándékból 18 van az egész világon, de az egyik a tiéd lehetVilágpremier! Egyedülálló díszdobozos borválogatás jelent meg a tokaji Szepsy Pincészet és a Winelovers közreműködésében. Csak itt csak most!
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
04. 09. - 05. 14.

Bormarketing és értékesítés: A borpiac meghatározó szereplői - Online kurzus

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
05. 15.

A kávé világa – Specialty kávék

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
05. 21. - 05. 25.

Bormarketing és értékesítés: Az online bormarketing sikertényezői - Online kurzus

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
05. 22.

WSET alapfok - WSET® Level 1 Award in Wines

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
06. 04. - 06. 06.

Borkollégium középfok - Nemzetközi borismeret 1.

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
06. 22.

Ízelítő kurzus

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
06. 24.

Ízelítő kurzus extra

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
06. 04. - 06. 06.

WSET középfok - Párlat tanfolyam

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
EgyébEgyéb
11. 20.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
04. 24.

Bevezetés a borkóstolásba – Online kurzus, 8 tételes BORSORRAL

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
Fröccs
április 19.
Az Oscar-gálák séfje Budapesten nyit éttermet
április 17.
Formára, dizájnra egyaránt példa nélküli borcsomagolás került forgalomba - FOTÓ
április 14.
40 millió forintot fizetettek egy borászat meglátogatásáért
április 12.
Unicumot ötvözték a kávéval, ez lett belőle...
április 08.
3,5 millió liter a kocsmákból visszamaradt sörnek találtak új helyet
április 06.
Magyar aranyérem a Chardonnay-világbajnokságon
március 31.
Egy tanulmány szerint 2035-re leszokunk a húsról

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás