Balatoni büfések, szevasztok!

Borászportál
2015. május 29., 10:36


A Balatoni Kör felhívást intéz minden minőségi vendéglátás iránt elkötelezett balatoni büféshez, illetve éttermeshez. Indul a BeachFood program!
Balatoni büfések, szevasztok!
Balatoni Kör (Fotó: Graselly Balázs)
A Balatoni Kör tagjai óriás kehely megtöltésével nyitják meg a fröccsszezont a keszthelyi móló előtti rendezvénytér fröccs teraszán szombat este 7 órától. Látványos akciójukkal a vezető balatoni borászok és vendéglátósok a tópart gasztronómiai és büfékultúrájának megújulására hívják fel a figyelmet. Éppen ezért mutatják be a nagyvárosi Street Food divat kihívására adott balatoni válaszként idén meghirdetett BeachFood programjuk fő újdonságait: a Terasz Burgert, a Balcsi Bagelt (avagy Körkiflit) és a Vízikutyát (balatoni hot dog, halkolbásszal), a házigazda Bezerics Dániel specialitásait. Ezek az ételek nemcsak nevükben különböznek a globális Street Food mintáktól, hanem elkészítési módjukban és fő alapanyagaikban is sikerült sajátosan balatonivá tenni mindegyiket.
 
És itt jön a kedvenc mondatunk:
Itt a várva várt bizonyíték, hogy van élet a fáradt olajban sült hekk és lángos világán túl!
A balatoni strandbisztró kultúra megújulása érdekében a Balatoni Kör tagjai felhívást intéznek minden minőségi vendéglátás iránt elkötelezett balatoni büféshez, illetve éttermeshez, hogy minél többen vegyenek részt a BeachFood programban, akár azzal, hogy egészséges, jó minőségű helyi alapanyagokból készítenek egyszerű, de kreatív, nyárias, igazán balatoni stílusú ételeket, akár azzal, hogy elküldik a Balatoni Körnek, illetve most induló BeachFood blogjuknak saját specialitásaikat és segítenek kommunikálni, hogy hol találhatók ilyen nívós strandbisztró stílusú ételek közvetlenül a tóparton, vagy bárhol a Balatonnál.
Az új trend már több helyen megjelent a tó körül, de a Balatoni Kör szeretné mindazokat népszerűsíteni, akik partnerek régiós gasztronómiájuk megújulásában, hogy ne csak a legelegánsabb éttermekben vagy gyertyafényes vacsorán lehessen megkapni a Balaton ízeinek és hangulatának legjavát, hanem akár a strandokon, partközeli bisztrókban vagy gyorséttermekben is igazán jót és kreatív ételeket kaphassunk, ami nyilván mindenkinek jó hír lehet.
 
Meglepetésként boros poharakban szervírozott balatoni borfagyi-kóstoló is lesz szombaton, a füredi Bergmann Ernő közreműködésével, hogy a régiós cukrászatról és a jellegzetes nyári desszertekről se feledkezzünk meg. 
Winelovers borok az olvasás mellé