Díszes köszöntésben részesült a világ egyik legjobbjának számító magyar víz

(X)
2014. augusztus 27., 11:39


Összegyűltek a magyar gasztronómia csillagai a Festetics Palotában, hogy megünnepeljék Magyarország jelenleg legelismertebb palackozott ivóvizének, a Szigetközi Friss Víznek nemzetközi sikerét.
Díszes köszöntésben részesült a világ egyik legjobbjának számító magyar víz
 
Díszes köszöntésben részesült a világ egyik legjobbjának számító magyar víz
 
A külföldön Panta Aqua The Water néven ismert ivóvíz, az ITQ Superior Taste Award megmérettetésen a legfelsőbb kategóriájú vizek között is kiemelkedőnek bizonyult, ami világszinten hatalmas elismerés.

A Superior Taste Award az egyetlen olyan díj, amit Michelin-csillagos sztárséfek és sommelier-k döntése alapján ítélnek oda. A több mint 70 tagú bírálóbizottságot nagy gondossággal választják ki a világ 36 különböző országában élő, hosszú évek tapasztalatával rendelkező szakemberek közül. Az AQUA Szolgáltató Kft. által palackozott szigetközi víz a zsűri egyhangú döntése alapján a 3 csillagos, legkimagaslóbb minősítést kapta.
 
A könnyed ünnepléssel egybekötött fotózáson részt vett többek között Kovács Antal (háromszoros magyar sommelier bajnok), Varga Norbert (sommelier), Dr. Mészáros Gabriella (nemzetközi borakadémikus), Jókuti András (gasztroblogger, „Világevő”), Segal Viktor (chef, gasztronómiai tanácsadó), Jászai Tibor (chef), Wolf András (konyhafőnök), Ruprecht László (kreatív chef).
Díszes köszöntésben részesült a világ egyik legjobbjának számító magyar víz

„A Szigetközi Friss Víz pont azt a finoman neutrális ízkörnyezetet teremti meg borkóstolás közben a szánkban, ami nélkül igazi borélvezetről nem beszélhetünk. Sima, selymesen puha textúrája a komoly, ismeretszerző borkóstolásoknál is elengedhetetlen.” – nyilatkozta Dr. Mészáros Gabriella.