Ettél már jó debreceni párost?

Borászportál
2014. szeptember 04., 07:32


Debrecen alpolgármestere azt ígérte, kidolgoznak rá egy sztenderd minőséget, sőt védjegyet is kapna a kolbász!
Ettél már jó debreceni párost?
 
Felfuttatjuk a világszerte ismert és fogyasztott debreceni páros kolbászt - nyilatkozta Papp László, Debrecen alpolgármestere. Helyi gasztronómiai szakemberek segítségével kidolgoznak ki egy sztenderd minőséget, és bevezetnek egy védjegyet, amelyet Debrecenben kell majd akkreditálni.
 
A debreceni Nagyerdőn szeptember hetedikén rendezik meg a 13 alapító taggal öt éve megalakult SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület) újabb programját.
Papp László azt mondta a Népszabadságnak, hogy a debreceni páros kolbászt a cívisváros „gasztronómiai zászlóshajójává” szeretnék tenni. A munkát a helyi Értéktár Bizottság és több vendéglátós szakember bevonásával végzik.
A SVÉT hétvégi rendezvényéről Balogh Károly, az Ikon tulajdonosa a sajtótájékoztatón azt mondta: a fogásokat 30 kilométeren belüli alapanyagokból készítik, hiszen a vendégek, s az egyre nagyobb számban fölbukkanó gasztroutazók a helyi ízeket, sajátosságokat, jellegzetességeket keresik. Hozzátette: a részvétel regisztrációhoz kötött, s örömükre szolgál, hogy már ki lehetne tenni a „megtelt” táblát, hiszen mind az 1500 belépő elfogyott. Ezen felül további 500 jegyet a helyszínen is meg lehet majd vásárolni.
Winelovers borok az olvasás mellé