Falánk Pisztráng - a Hetényi Pincészet legújabb terve

Borászportál
2014. április 03., 15:04


Megnyitó - A mecseknádasdi Hetényi Pincészet borai régóta ismertek a kifinomult ízlésű borkedvelők köreiben. A nagy gonddal, hozzáértéssel és szeretettel készült borok számos elismerésben részesültek már.  A pincészet fogadó részében, a legméltóbb borászati elismerések karéjában beszélgetünk Hetényi Emesével egy hamarosan megvalósuló terv alkalmából.
Falánk Pisztráng - a Hetényi Pincészet legújabb terve
 
Falánk Pisztráng. Érdekes szókapcsolás.

Igen. De kifejező! A gondolat ott indult el, hogy a Hetényi Pincészet nagyon közel van Óbányához, ahol van egy a rég múltban kedvelt hely a Strandbüfé néven ismert, évek óta zárva tartó épület. Ezt nyitjuk meg újra hamarosan. A teljes felújítás után a faluban élők és ott pihenők, valamint a Kisújbánya felé haladó kirándulók találnak majd itt finom falatokat, hűsítő italokat, A Hetényi Pincészet borait, s nem utolsó sorban pisztrángból készült ételeket. Innen a Falánk Pisztráng név. Az óbányai pisztrángos tó közelsége biztosítja, hogy mindig friss alapanyagból készülnek a finomságok. Mondhatni, majdnem közvetlenül a tóból a tányérba kerülnek.  

Falánk Pisztráng - a Hetényi Pincészet legújabb terve


A pisztráng ételeken túl lesznek-e más helyi specialitások is?

Számunkra fontos az is, hogy étlapunkon olyasmi is szerepeljen, ami hű egy sváb falu hagyományaihoz. Ezért helybéli gyűjtésünk alapján készülnek majd sváb sütemények is.      
 
Pontosan mikor nyílik a Falánk Pisztráng?

Május elsején. A választékon kívül lesz szerencsesüti is, amelyek értékes nyereményeket is rejtenek. Gondoltunk azokra is, akik a májusfa hagyományát szeretik. Az Óbánya-Kisújbánya völgyben számos, fára szalagozott verset olvashatnak majd az arra túrázók. Tehát várunk minden Kelet-Mecsek gyöngyszeméhez kirándulót! Ne feledjék: Falánk Pisztráng – Ahol nem csak a jó levegőt lehet harapni!
Winelovers borok az olvasás mellé