Kaviár és pezsgő: made in Hungary

Borászportál
2015. május 23., 06:54


A május 21-24. között megrendezésre kerülő Gourmet Fesztiválon sok-sok ínyenc fogással találkozhatunk, és bizony a bőség zavarával küzdhetünk. Ha sikerül is ételt választani, milyen bort igyunk hozzá? A Kreinbacher Birtok és az Arany Kaviár Étterem egy huszárvágással megoldotta ezt a kérdést. Ugyanis összeállítottak egy tökéletes párosítást a vendégek számára.
Kaviár és pezsgő: made in Hungary
Kreinbacher Birtok Extra Dry pezsgője
A budai étterem szibériai tokhalkaviárját a palackos erjesztésű Kreinbacher Bitrok Extra Dry pezsgőjével kóstolhatod össze. Nézzük hogyan is néz ki a falatka:
 
Kaviár és pezsgő: made in Hungary
Szibériai tokhalkaviár szezámchips-vel, pezsgőzselén tálalva
 
Az étterem különös gondot fordít az ikrából készült ínyencség megalkotására, amely a saját termékük és Arany Kaviár Gourmet Selection névre keresztelték el. A tokhalkaviár előállításhoz Oroszországból telepítettek halakat 8 évvel ezelőtt, amelyeket azóta Magyarországon nevelnek, és ezek ikráját használják fel az étteremben.
 
A Kreinbacher Birtokról érdemes tudni, hogy szeptemberben mutatta be a borszakmának a Somlói borvidékről származó tradicionális pezsgőcsaládját. Már ez a fél év is elég volt, hogy bekerüljenek a somlói pezsgők a hazai gasztronómia élvonalába. Így a Gurmet Fesztiválról sem hiányozhatott a Kreinbacher Birtok, mint kiállító.
A szibériai tokhalkaviárt a 16 gramm dosage-t (a tradícionális pezsgőkészítési eljárás során használt expedíciós likörből visszamaradó cukortartalom) tartalmazó Extra Dry pezsgővel állították párba a kóstoló során. A buborékos ital alapját a furmint és a chardonnay adta, amelyben a grapefriut és az alma aromája a meghatározó. Gazdag, elegáns pezsgő, egy kevéske kesernyével a végén.
 
A pezsgőben és a kaviárban is az az egyik legnagyszerűbb, hogy hazai, minőségi alapanyagokból, megfelelő hozzáértéssel készítették. Ezért és ehhez hasonló élményekért éri meg kilátogatni a Gourmet Fesztiválra.
Winelovers borok az olvasás mellé