Megjelent a Gundel-szakácskönyv legújabb kiadása

Borászportál
2013. október 21., 16:49


Könyvajánló - A fővárosi Gundel Étteremben ma is felszolgált ételek eredeti receptjeit és modernizált fogásokat mutat be a novemberben megjelenő Gundel Szakácskönyv, amelyet pénteken sajtótájékoztató keretében mutattak be Budapesten.
Megjelent a Gundel-szakácskönyv legújabb kiadása
 
Összesen hetven recept olvasható a Gundel Szakácskönyv - Klasszikus receptek és az új korszak fogásai című kötetben, amely november második hetében magyar és angol nyelven jelenik meg a Kossuth Kiadó gondozásában. A recepteket Merczi Gábor, a Gundel executive séfje rendezte csokorba. A receptek között szerepel a fogas Gundel-módra, a hagyományos paprikás csirke, a borjúhússal töltött zsenge karalábé és a híres Gundel-palacsinta is.
A könyv alapját az eredeti, 1937-as szakácskönyv ma is helytálló, csak a legminimálisabban aktualizált receptúrái adják. Az ételek mellett bemutatják a Gundel történetét és elismeréseit, és felsorolják az étteremben megfordult híres vendégeket is.
Gundel Károly vendéglős, a magyar vendéglátás és gasztronómia nemzetközi hírű alakja, a városligeti étterem névadója és arculatának megteremtője 1937-ben, először csak német és angol nyelven adta ki első könyvét, ezzel új korszakot indítva el a magyar gasztronómiában. A mű később megjelent, fiai által átdolgozott verziója, a Kis magyar szakácskönyv a magyar szakácsművészet legnagyobb példányszámban, legtöbb nyelven megjelent receptgyűjteménye: kiadása óta több mint negyven utánnyomást ért meg és 2,5 millió példányban adták el.
Good Food közreműködés
A Kossuth Kiadó gondozásában, a BBC GoodFood magazin szoros együttműködésével és ajánlásával készült új könyv 70 receptet tartalmaz, melyek törzsét az eredeti, 1937-es szakácskönyv ma is helytálló, csak a legminimálisabban aktualizált receptúrái adják. Az előszót az étteremhez sok szálon kötődő Habsburg György írta, a könyv oldalain bemutatásra kerül a Gundel története, és elismerései, az étteremben megfordult híres vendégek sora, az executive chef és a vezető sommelier portréja.
Forrás itt
Alföldi Tádé, a Gundel Étterem igazgatója elmondta, jelenleg 160 fő dolgozik az étteremben. „Az itteni munka olyan, mint egy ásatás: elő kell bányászni a tradícióinkat, de közben azt is figyelembe kell venni, hogy az élet nem állhat meg” – utalt az igazgató a hagyományok és a modern technikák alkalmazásának a kötetben is jellemző fúziójára.
 
Winelovers borok az olvasás mellé