Világpremier: itt a szilvás Zwack Unicum

Borászportál - Heti válasz
2012. március 29., 13:36


Gyógynövénylikőr - Gasztronómia - VinCE - A Zwack Unicum tudja, hol kell robbantani. Közép-Európa legnagyobb borkiállításán a VinCE 2012 borkiállításon. Zwack Sándor itt mutatta be cégük legújabb termékét, az Unicum Szilvát. Újdonságát és egyediségét az adja, hogy ez a világon az első olyan gyógynövénylikőr, melyet gyümölcságyon pihentettek. Megkóstoltuk mellé Segal Viktor szilvalekváros, karamellhabos, fűszerpaprika morzsás kecskesajtkrémjét. 
Világpremier: itt a szilvás Zwack Unicum
 
„A mesterkurzussal az volt a célunk, hogy bemutassuk, milyen gazdag hagyománya van Magyarországon a gyógynövénykultúrának" - mondta a Heti Válasznak Zwack Sándor, s hozzátette: „Helmut Adam előadása pedig bebizonyította, hogy átmeneti visszaesés után a bitterek nemzetközi népszerűsége újra a régi. Divatba jöttek a keserűk!"
 

A mesterkurzus egy igazi premierrel zárult: Zwack Sándor mutatta be az Unicum Szilva nevű új Zwack terméket. Zwack Sándor 2008-ban vette át édesapjától, Zwack Pétertől a stafétabotot, fő tevékenységi köre a vállalaton belül azóta az Unicum gyártására, az ital előállításához szükséges gyógynövények kiválasztására irányul – számol be a Heti Válasz tudósítója.
Világpremier: itt a szilvás Zwack Unicum
Segal Viktor kreálmánya és az új Unicum
„Az Unicum Szilva hagyomány és innováció egy palackban. Az Unicum Szilva is több mint 40 válogatott gyógynövény párlatából és kivonatából készül, aszaltszilva-ágyon pihentettük, majd 6 hónapig tölgyfahordóban érleltük." - mondta Zwack Sándor az exkluzív bemutatón. Az Unicum Szilva egyedi ízét az aszalt szilva adja. A kiváló minőség elérése érdekében a friss szilvát kíméletesen szárítják, így őrzi meg a gyümölcs zamatát.
Segal Viktort, Magyarország egyik legfoglalkoztatottabb sztárséfjét kérte fel a Zwack, hogy az új, szilvás Unicum mellé készítsen valami finomságot. Viktor több napig kísérletezett, míg az eredmény végül egy kecskesajtkrém lett, amelynek az alján fűszerpaprikás morzsa (crumble), a tetején pedig házi szilvalekvár és karamellhab van. Az utóbbi idők egyik legjobb ital-étel párosítása!
Az itallal a Zwack Unicum azokat szeretné megszólítani, akik próbálták már az Unicumot, de jellegzetes íze miatt mégsem zárták a szívükbe, és azokat, akik még egyáltalán nem kóstolták az Unicumot, de szeretik a különlegességeket. „Az Unicum Szilvára a családom, a munkatársaim, mindannyian büszkék vagyunk, és remélem, fogyasztóinknak is tetszeni fog. Fogyasszák mértékkel, és örömmel!" - fogalmazott Zwack Sándor a kóstolóval egybekötött bemutató végén.
Forrás: Heti Válasz