2014-es Talentométer Fiatalok borversenyének végeredménye

Borászportál
2014. június 23., 13:29


Június 8-án az A38 Hajón lezárult a Szerencsejáték Zrt. idei Fiatalok borversenye, amely része a negyedik alkalommal megrendezett Talentométer tehetségkutató versenynek. Harmincan jutottak el a döntőig, ahol az egész napos kóstolás és közönségszavazás döntötte el végül, hogy ki nyeri az idei borversenyt.
2014-es Talentométer Fiatalok borversenyének végeredménye
 
A Fiatalok borversenyére a szervezők május végéig várták a 40 év alatti , még nem befutott borászok jelentkezését. A többszáz beérkezett borból, a szakmai zsűri vakkóstoláson választotta ki azt a 30 bort és azok borászait, aki részt vehettek a június 8-i döntőeseményen.

A nevezéseket 6 kategóriában lehetett leadni a Talentométer weboldalán: habzóborok, könnyű fehérborok, testes fehérborok, rosék, könnyű vörösborok, testes vörösborok. A több, mint 180 nevezett közül, minden kategória 5 legjobbja került be az A38 Hajó Éttermében tartott egész napos borfesztiválra.

A kategóriák győztesei idén - a tavalyi Bordeaux-nál közelebb - Toszkánába utazhattak el egy szakmai kirándulás keretén belül, míg a második helyezettek 1-1 db barrique hordóval térhettek haza. A dobogó harmadik fokán álló borászok a budapesti borbárok felajánlásából borforgalmazási lehetőséghez jutottak – többek között – a Kadarkában, az A38 Hajó Éttermében és Budai Borszalonban. A borverseny közönségdíjaként mind a hat kategóriából egy borász résztvehet a 2014-es Budavári Borfesztiválon.
Idén is finom borokat kóstolhattunk, és sok új nevet, borászt megismerhettünk a Fiatalok borversenyén keresztül, akiken érdemes lesz a jövőben rajta tartani a szemünket.
Az eredményeket itt találják.
 
Winelovers borok az olvasás mellé