A Balatonnál már megint valami nagy dobásra készülnek

Borászportál
2018. július 10., 09:09


Összefogtak a tó körüli vállalkozók, hogy a klasszikus főszezonon kívüli programokkal is odacsábítsák a vendégeket a Balatonhoz.
 
A Balatonnál már megint valami nagy dobásra készülnek
Címlapfotó: Lukács-Tóth Krisztina
 
A Balaton Télen-Nyáron Menő – olvasható a lellei és boglári vállalkozók összefogásával július elején megjelent őszi-téli programfüzetben. A kiadvány, amely 9 helyi vállalkozó, valamint Balatonlelle és Balatonboglár önkormányzatának támogatásával jött létre, tíz egész évben nyitvatartó helyet illetve tizenöt 2018. szeptembere és 2019. májusa között zajló programot mutat be.

Utóbbiak listáján megtalálható többek közöt a Téli Vitorlás Versenysorozat, a Balatonlellei Karácsonyi vásár és Adventi Gasztro Piknik, vagy az idei ősz újdonsága, a Kishegyi Kortyok és Falatok sikerére alapozott október végén megrendezésre kerülő Murci Fesztivál.
 

A sajtóeseményen bemutatásra került a Lelle-Boglár Tekergő névre keresztelt elektromos kisbusz,
amellyel a helyi vállalkozók egész évben bor- és pezsgőtúrákat, múzeumlátogatásokat, helytörténeti kirándulásokat fognak szervezni.

„Nagyon boldog vagyok, hogy eljutottunk oda, hogy együtt tudunk az egész éves Balatonért tenni. A Lelle-Boglár Tekergő kisbusznak is az a célja, hogy a balatoni szezont ki tudjuk tolni, és a Balaton is legyen egy egész évben élő és lüktető turisztikai desztináció” – mondta el Tóth Balázs, a Balatoni KÖR alelnöke.

Kenéz István Balatonlelle történelminek nevezte a napot, mint elmondta „az elmúlt években nagyon sok próbálkozás volt arra, hogy a szezont meghosszabbítsák, ám ezek nem jártak sikerrel, az utóbbi évek azonban bebizonyították, igenis lehet balatoni településeken a szezonon kívül is programokat szervezni úgy, hogy érdeklődés legyen!”
 
A Balatonnál már megint valami nagy dobásra készülnek
Fotó: Lukács-Tóth Krisztina
 
Az egész éves Balaton népszerűsítését megcélzó kezdeményezéshez csatlakozott a Kultkikötő csapata is. „A kezdetektől elkötelezettek vagyunk a négy évszakos működés mellett. Azon leszünk, hogy nívós és tartalmas kikapcsolódást biztosító programokkal töltsük meg az együttműködés eredményeként éltre kelő közösségi tereket és megmutassuk: a Balaton nem csak nyáron az igazi" - mondta Nagy Viktor, a Kultkikötő alapító igazgatója. 

A most kiadott programfüzet a Dél-Balatonra összpontosít, azonban az északi part sem marad téli program nélkül: öt alkalmas gasztro piknik roadshow-t indul majd útjára, ahol találkozni lehet a Balatoni KÖR borászaival, éttermeseivel, cukrászdáival és pálinkafőzőivel. Az állomások között szerepel Sümeg, Badacsony, Balatonlelle, Köveskál valamint Csopak is.

A szervezők abban bíznak, hogy az elmúlt évek tapasztalatait felhasználva a sok programnak és egész évben nyitva tartó helyek gyarapodó számának köszönhetően egyre népszerűbb lesz a Balaton télen-nyáron.
Winelovers borok az olvasás mellé