A világ legnagyobb kékfrankos kóstolóját szervezik Budapesten

Borászportál
2014. április 17., 10:46


Kékfrankos MOST! - Minden bizonnyal páratlan eseménynek ad otthont április 30-án a Boscolo Budapest, ahol a jelenlegi állás szerint 88 borász kékfrankosait kóstolhatja majd meg a közönség. A legtöbb bor Szekszárdról, Egerből, Sopronból és Burgenlandból érkezik majd.
A világ legnagyobb kékfrankos kóstolóját szervezik Budapesten
 
A kékfrankos Magyarország és a régió legelterjedtebb kékszőlő-fajtája, amely kifejezetten sokszínűnek mondható. A kékfrankos kedvelt rozé- és silleralapanyag, vörösborként pedig készíthető belőle mindennapi fogyasztásra szánt könnyű, gyümölcsös bor, vagy tartalmas, a terroirjegyeket átadni képes prémium tétel.

A 88 kiállító borászat (amelyek száma a rendezvényig még tovább növekedhet)  mellett gasztronómiai kiállítók is színesítik termékeikkel a rendezvényt. A kékfrankos rozék, sillerek és vörösborok kóstolása során a látogatók különleges minőségű sajtokkal, bonbonokkal, kekszekkel frissíthetik fel magukat, de lesz lehetőség prémium kávék és olajok kóstolására is.
A világ legnagyobb kékfrankos kóstolóját szervezik Budapesten
A rendezvény helyszínéül szolgáló Boscolo Budapest
A Nagy Kékfrankos Kóstolóra az ország szinte valamennyi borvidékéről érkeznek majd kékfrankosok, de a legtöbb borász a szekszárdi (16 db), egri (8 db), soproni (14 db), és burgenlandi (19 db) vidékekről mutatja majd meg legjobb tételeit.

További információk a rendezvényról és a Kékfrankos MOST! kezdeményezésről itt érhetőek el.
 
Winelovers borok az olvasás mellé