Az olaszrizling a magyar lélek bora


2024. május 23., 12:30


Közép-Európa legjobb olaszrizlingjeit kóstolhatjuk Balatonfüreden május 31-én.
Az olaszrizling a magyar lélek bora
A GROW du Monde nemzetközi olaszrizling-borverseny májusban a Balatonra költözik, ennek köszönhetően a kísérőrendezvények között ott találjuk a GROW Aftert is. A borverseny után ugyanis több mint 50 közép-európai borászat mutatja be a nagyközönségnek is olaszrizlingjeit. A Balatonfüred Kongresszusi Központ egyedülálló és nemrég díjazott épületében május 31-én délután várják a borkedvelőket; itt adják át a borverseny díjait is.
 
A GROW du Monde egy nemzetközi borverseny, amely az olaszrizling borokat gyűjti össze egész Közép-Európából. A világ minden tájáról érkezett borbírák (köztük több Master of Wine és Master Sommelier) a legjobb és legautentikusabb borokat keresik, amelyek abból a szőlőfajtából készülnek, amelyben az alapítók és a szervezők régóta és rendületlenül hisznek. A GROW du Monde 2024-et idén május 29-én rendezik meg Balatonfüreden, a versenyre a házigazda magyar borok mellett cseh, szlovák, osztrák, szlovén, olasz, horvát, szerb és észak-macedón borokat is neveztek. A zsűrinek hat kategóriában háromszáznál is több bort kell majd megkóstolnia, mielőtt kiderül, kik lesznek a díjazottak. 

Május 31-én 15.00 és 20:00 óra között Balatonfüreden rendezik meg a GROW Aftert, azaz Európa legjobb olaszrizlingjeinek sétakóstolóját. Az érdeklődők több mint 50 magyar, horvát, szlovák és szerb pincészet borait kóstolhatják meg. A jegyár 9.900 Ft/fő, amely tartalmazza valamennyi kiállító pincészet boraiból a kóstolót és elővételben a jegy.hu oldalon vásárolható meg.
 
Az olaszrizling a magyar lélek bora
 
 

Winelovers borok az olvasás mellé