Bor, színház és zene találkozása a Somlón

Borászportál
2015. október 05., 12:13


Szeptember 28-án mutatkozott be a nemrégiben alakult In Vino énekegyüttes a Tornai Pincészetben. A formáció a Pannon Várszínház keretein belül működik, és a már klasszikussá vált Három Tenor, illetve az Il Divo zenei stílusát követi.
Bor, színház és zene találkozása a Somlón
Nemrégiben nyílt meg a Tornai Pincészet vinotékája a Somlón (Forrás: Veszport.hu)
A rendezvényt Baranyai András birtokigazgató, Vándorfi László színház igazgató és Tornai Tamás tulajdonos nyitották meg. A beszédben kihangsúlyozták, hogy a pincészet és a Pannon Várszínház együttműködése tette lehetővé, hogy a színházművészet és a borkultúra találkozhatott ezen az estén. Vándorfi László nagy örömére szolgált, hogy ez a két kultúra bemutatkozhatott a nézőknek, és ebben jó partnerre talált Tornai Tamás személyében.

Az In Vinot a nemrég befejeződött Starfactory országos tehetségkutató két felfedezettje, Ágoston Máté és Ruff Roland, valamint a Pannon Várszínház fiatal színésze, Szente Árpád Csaba alkotja. Műsoraikban népszerű opera és operett darabok betétdalait adják elő, és középpontba állítják a bordalokat, mint a Bánk Bán Bordal, Notre Dame Katedrális vagy a Nyomorultak Bring him home
 
Bor, színház és zene találkozása a Somlón
Vándorfi László, Baranyai András, In Vino, Tornai Tamás (balról jobbra) (Forrás: Tornaipince.hu)

Az esemény résztvevői megismerkedhettek a pincészet prémium borcsaládjával is. A borsorozat a Somlóra jellemző szőlőfajtákból áll, mint az olaszrizling, a juhfark, a furmint, a hárslevelű és a szürkebarát. A borok részben acéltartályban, részben tölgyfahordóban érlelődnek, majd ezeket változó (szőlőfajta, évjárat függvénye) arányban házasítják össze. A prémium borcsaládhoz tartozó tételeket úgy jellemzi a pincészet, mint férfias, ásványos, testes borok, melyek a megújult somlói tradíciókat hivatottak képviselni. Elsősorban éttermek, szállodák borlapjaira szánják ezeket a tételeket.
 
Winelovers borok az olvasás mellé