Borélmények appon keresztül: próbáld ki az ingyenes Bortúra Appot!


2023. február 06., 14:42


Az Országos Bortúra applikációján keresztül a Winelovers rendezvényekre és a Borkollégium egyes kurzusaira is megveheted a jegyedet.
Borélmények appon keresztül: próbáld ki az ingyenes Bortúra Appot!
Az Országos Bortúra csapata egy könnyen kezelhető, felhasználóbarát, ingyenes applikációt alkotott meg. Céljuk, hogy térképre tegyék a hazai borászatokat és boros eseményeket, és ezzel népszerűsítsék a borfogyasztást az országban.
 
Mire jó a Bortúra App?
22 borvidék több, mint 150 borászatának programjait érheted el könnyedén, ha csatlakozol az Országos Bortúrához, és letöltöd a Bortúra Appot. A borászatok és az általuk szervezett programok mellett az applikáció térképén borbárok, és olyan partnerek is elérhetőek, akik boros programokkal, képzésekkel a borok világába kalauzolják a borkedvelőket. Így például a Winelovers rendezvények és a Borkollégium, Magyarország első boriskolájának egyes képzései is helyet kaptak a felületen.
 
Borélmények appon keresztül: próbáld ki az ingyenes Bortúra Appot!
 
A Winelovers és a Borkollégium örömmel támogatta a kezdeményezést, amelynek célja a kulturált borfogyasztás népszerűsítése Magyarországon. A Bortúra App erre kitűnően alkalmas, hiszen ingyenesen hozzáférhető, és segítségével bárki megtalálhatja a számára ideális boros programokat, böngészhet az ország pincészetei között, vagy akár lefoglalhatja a jegyét a borkurzusokra, borkóstolókra. Létrehozhat továbbá borélmény naplót és becsekkolás után értékelheti is a borászatokat, ahol járt.
 
A Borkollégium azért is örült a lehetőségnek, mert különösen fontosnak tartja a fiataloknak vagyis a jövő borfogyasztóinak a megszólítását, akik jellemzően appokat használnak az internetes vásárlásaikhoz. “Szeretnénk tartani a lépést a technológiai fejlődéssel, hogy bevonjuk a boros edukációba a fiatalabb generációt is. Emellett szívügyünk a hazai borvilág alakulása, ahogy az Országos Bortúrának is az, ezért tervezünk a jövőben további közös  együttműködéseket”- emelte ki Tóth Rebeka, a Borkollégium senior marketing menedzsere.
 
Elérhető Borkollégium kurzusok a Bortúra Appon:
 
A Winelovers rendezvények minden évben széles rétegeket szólítanak meg, a szervezők nagy szakértelemmel és tapasztalattal rendezik meg a kóstolókat. Mostantól a kisebb létszámú és a nagyszabású rendezvényekre is lehet jegyet venni a Bortúra App események menüpontjában:
 
Az Országos Bortúra elindítóinak saját felmérése szerint egy átlagos borkedvelő 5-6 közismert borvidéket tud megnevezni, de kevésbé ismeri a kisebb borvidékeinket. A platform arra ösztönzi a felhasználót, hogy bejárja és felfedezze Magyarország mind a 22 borvidékét, ezáltal széles körben megismerkedjen a hazai borászatokkal és rajtuk keresztül a magyar borok világával. A térképes és egyéni preferenciák szerint szűrhető felületen minden adott ahhoz, hogy a borkedvelők új pincészeteket fedezzenek fel, legyen szó kicsi és különleges „indie” pincékről, családi borászatokról vagy menő borteraszokról.
 
Borélmények appon keresztül: próbáld ki az ingyenes Bortúra Appot!
fotó: Hámori Zsófia
 
Folyamatosan várják a csatlakozni szándékozó borászatok jelentkezését, ill. az alkalmazáson belül a borkedvelő felhasználók is ajánlhatnak olyan pincéket, akiket szívesen látnának az Országos Bortúra térképén. https://www.orszagosbortura.hu/
 
Az Országos Bortúra koncepciója a közismert Országos Kéktúra analógiájára épít: a borkedvelő felhasználó a pincéknél kihelyezett QR-kódok segítségével „becsekkol” a meglátogatott Országos Bortúra partner borászattól, vagyis látogatásával „online pecséteket” gyűjt, amelyek így megjelennek a személyes bortúra naplójában. Ezt követően értékelheti a megélt borélményeit, visszanézheti, mikor, milyen helyeken járt. Ezáltal egy olyan aktív borélmény közösség alakul, amelyet az országjárás és a bor értő szeretete, a kulturált borfogyasztás kovácsol össze.
 
Az Országos Bortúra applikációja ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play áruházból.