Borkirálynőt választottak

Borászportál
2011. július 31., 09:23


Mihalovics Dóra, a Kelet-Balatoni Borrend Borkirálynője fejére került fel Magyarország Borkirálynőjének koronája Tarcalon, a IV. Országos Borkirálynő Választásnak otthont adó Hat Puttonyos Borfaluban. Szép hölgyek a finom magyar borok mellé.
Borkirálynőt választottak
 
Mihalovics Dóra a választást megelőzően így nyilatkozott: „2011-ben választott a Kelet-Balatoni borlovagrend borkirálynővé és a hagyományos januári Vince napi Borbálon kaptam meg hivatalosan a koronám és tettem le a borkirálynői esküt. Igazi kihívásnak és feladatnak élem meg ezt a kitüntetést, igyekszem méltón képviselni tájegységem borait, gazdáit, gasztronómiai és turisztikai értékeit. Ha én lennék Magyarország borkirálynője, ugyanilyen lelkesedéssel, tisztelettel képviselném hazánk kiváló borait, borvidékeit, hagyományait hazai és nemzetközi szinten is, szem előtt tartva a borkultúra mögött rejlő egyéb kiaknázatlan gasztronómiai és turisztikai lehetőségeket. A történelmi, nagyhírű borvidékeink és boraink mellett szeretném hírnevét öregbíteni hazánk kisebb, ám legalább annyira jó minőségű bort adó területeinek és képviselni a szakma minden szintű tagját, a kistermelőktől egészen a szakma meghatározó alakjaiig. Nem utolsó sorban szeretnék sokat tanulni, minél többet megtapasztalni a magyar és nemzetközi borok világából. Mi sem foglalja össze szemléletem jobban, mint Hemingway mondata: "A bor a világ egyik legnagyobb civilizációs megnyilvánulása."
Mihalovics Dóra fejére a koronát Magyarország 2010. évi borkirálynője, Pfiffer Katalin tette fel, aki az elmúlt évben Magyarország 2010. évi Közönségdíjas Borkirálynőjével, Domján Zsuzsannával együtt számos hazai és külföldi rendezvényen képviselte a magyar borászatokat, a magyar borokat, nem engedve maguknak egyetlen hétvégét sem, ahol legalább egy rendezvényen ne jelentek volna meg Magyarország borvidékeinek, borkultúrájának népszerűsítése érdekben. (A cikk a hirdetés után folytatódik!)
 
 
Magyarország közönségdíjas borkirálynője a Tokaj-hegyaljai borvidéket képviselő, alig 18 éves Simkó Kitti lett. Az első udvarhölgy Gaál Dóra (Siklós), míg a második udvarhölgy Pusztaszemes borkirálynője, Dr. Czink Henrietta lett. A verseny során a döntőben lévő borkirálynők végig fej-fej mellett haladtak, az első és az „utolsó” versenyző között alig 3 pont különbség volt a szakmai program lezárása után, így a zsűri munkája valóban nehéz volt.
Winelovers borok az olvasás mellé