Borkiválósági program: folyik a rozék és a vörösök minősítése

Borászportál
2014. január 16., 11:21


Borkiválósági program - Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Kiss Eliza borágazat fejlesztéséért felelős miniszteri biztos meglátogatták a Vörös- és Rozé Borok Országkóstolóját. A miniszteri biztos szerint a program új alapokra helyezi a borok közösségi marketingjét. Videó!
Borkiválósági program: folyik a rozék és a vörösök minősítése
 
A Nemzeti Borkiválóság Program célkitűzése a magyar borok piacra jutásának segítése, a bel- és külföldi értékesítési lehetőségek javítása, a kereskedelmi megjelenés támogatása. Ehhez kapcsolódva szervezik meg az Országkóstoló programsorozatot, amely keretében a hazai borokat versenyeztetik. A nyári fehérbor-mustra után a vörös borokat veszik górcső alá. A kiválasztott borok számára nyáron szervezik meg a Nemzeti Borkiválóságok Versenyét, amelyen a legjobb borok a Nemzeti Borkiválóság Védjegyet kapják meg.
 
A termelők, illetve a program kereskedelmi partnerei december 20-ig küldhették be a mintáikat a NÉBIH-hez, ahová 501 mintát küldtek be elbírálásra a termelők. A vörösborok és a rozékat értékelő könyv várhatóan márciusban vagy áprilisban fog megjelenni.

Winelovers borok az olvasás mellé