BorZsongás, tavasz, Merlot

Németh Richárd
2013. április 16., 14:38


Borajánló - Ha május, akkor Villány, ha Villány, akkor BorZsongás. Aktuális borajánlónkban Polgár Zoltán 2009-es Merlot válogatását mutatjuk be Olvasóinknak, azt a bort, amely méltán pályázik a borászat „Tavasz Vörösbora” címére. Aki tavasszal, május 3-a és 5-e között a borvidékre látogat a BorZsongás Fesztivál alkalmából, a sok kitűnő termelő mellett ne felejtsen el beugrani a Polgár Pince és Panzióba, ahol a most ajánlott bor mellett számos zenei és gasztronómia élmény is vár majd rá.
BorZsongás, tavasz, Merlot
 
A BorZsongás Fesztivál mára igazi nagyszabású rendezvénnyé nőtte ki magát, mely az egész országból, sőt még a határon túlról is szép számmal vonz látogatókat, s amely „nagysága” ellenére emberközeli, autentikus és az eredeti céljának megfelelően helyi-értékorientált tudott maradni. A Polgár Borudvar kínálta BorZsongás programok innen érhetők el.
BorZsongás, tavasz, Merlot
Aktuális borajánlónkban most egy olyan tételt mutatunk be Olvasóinknak, amelynek nemcsak a pincészet életében, de a fent nevezett fesztivál során is fontos szerepet szánt termelője. A Polgár Merlot Családi Válogatás 2009 igazi tavaszköszöntő vörösbor, a szó legjobb értelme szerinti fesztiválbor. Ha most valaki erre akképp csattan fel, hogy tavasszal már könnyed, illatos, vékony testű, gyorsfogyasztású fehérborokat, rozékat „kell” fogyasztani, azoknak egészségükre, igyák azokat élvezettel, magában vagy szódával. De hadd emlékeztessük őket azokra a kellemes tavaszi, nyárelői, huszonnégy-huszonöt fokos estekre, melyeket egy tál grillezett tarja és zöldség fölött, derűs baráti társaságban költetnek el egy egész napos, jól eső bortúra után a teraszon hosszan elnyúlva, melyet a naplemente lágy narancssárga sugarai vonnak be. Ilyenkor egy vörösbor, ha nem túl koncentrált, de savai kellően lendületesek, tanninjai már-már bársonyosak, aromavilága pedig leginkább a meggyes, málnás, áfonyás jegyeket vonultat fel – ahogy az a 2009-es Merlot Családi Válogatás esetében is tapasztalható –, a legideálisabb választás lehet hangulatunk fokozásához.
Aki teheti, ne hagyja ki se ezt a terasz-élményt, se ezt a bort; május 3-5. között mindkettő élvezetére lehetőség nyílik a Polgár Pince és Panzió teraszán, a BorZsongás Fesztivál alkalmával.
A bor most kedvezményesen megrendelhető a polgarpince.hu/webshop oldalon keresztül.
 
Winelovers borok az olvasás mellé