Buborékoktól pezseg ismét az Erzsébet tér

Borászportál
2013. június 24., 11:34


Programajánló - Az idei nyár egyik legizgalmasabb gasztronómiai eseményének ad otthont Budapest közkedvelt belvárosi helyszíne július 25-28. között, a Forma-1 Magyar Nagydíj idején.
Buborékoktól pezseg ismét az Erzsébet tér
 
Az immár második alkalommal megrendezendő Origo Buborék Fesztiválon a champagne-ok, pezsgők, cavák, proseccók és habzóborok széles választékát kóstolhatják végig a látogatók a négy nap során. A tematikus rendezvény célja, hogy a fogyasztók megismerkedhessenek a hazai piacon elérhető buborékos italokkal, melyek egyre népszerűbbek itthon is. Lehetőség nyílik világhíres márkák és újonnan debütált tételek felfedezésére, s olyan italok „tesztelésére”, amiket csak ritkán vagy egyáltalán nem kínálnak poharaztatva a vendéglátóhelyek. Aki nemcsak kóstolni szeretne, hanem tanulni is a buborékokról, szakmai előadásokon vehet részt délutánonként.
 
A Strongbow Buborék Színpadon a Belmondo, a Manoya, a Good Time Boys és az Elefánt zenekar koncertezik csütörtöktől vasárnapig este nyolc órától, pénteken és szombaton pedig a Compact Disco lemezlovasa, Lotfi Begi szolgáltatja a pezsgő hangulatú zenét éjfélig. A Forma-1 rajongók LED falon nézhetik a hétvégi futam közvetítéseit, a kiállítói standok pedig kora délutántól várják a buborékra vágyókat az Erzsébet téren. Az idei fesztiválon kiemelt helyet kapnak a hazai buborékos borok, a látványos Buborék-borbárban ugyanis a magyar habzó- és gyöngyözőborok széles választékát, fiatal borászok újdonságait kortyolgathatják a vendégek.  
 
Az egyedülálló italkínálat mellé figyelemreméltó gasztronómiai választékkal készülnek a szervezők, s a terület részleges lefedésével eső és erős nap ellen is védő, komfortos környezetet teremtenek a jó hangulatú pezsegéshez. A rendezvény ingyenesen látogatható, csupán a kóstolópohár megvásárlása kötelező, és a standoknál készpénzzel fizethetünk az italokért és a kísérőfalatokért.
 
További információk itt találhatóak.
Winelovers borok az olvasás mellé