Először tartottak magyar pálinkafesztivált Amerikában

MTI
2013. szeptember 24., 20:28


New York - Először tartottak magyar pálinkafesztivált az Egyesült Államokban, a New Jersey Állambeli Lindenben. Az eseményen, amelynek bevételét a Lindeni Kerekasztal Társaság elnevezésű magyar szervezet kezelésében álló, csaknem százéves magyar klubházra fogják fordítani, több mint ötszázan vettek részt.
Először tartottak magyar pálinkafesztivált Amerikában
 
Honti Balázs főszervező, a New York-i Széchenyi István Társaság elnökségi tagja az MTI-nek telefonon nyilatkozva méltatta, hogy a New York-i kezdeményezésre létrejött eseményt az összefogás jegyében támogatták a New Brunswick-i és a passaici magyar közösségek is.
 
A vendégek magyar barack-, szilva- és cseresznyepálinkát kóstolhattak, de a kínálatot kiegészítették horvát, román és amerikai gyümölcspárlatok is. Az ételválasztékban töltött káposzta, csirkepaprikás, sültkolbász, gulyásleves, halászlé, káposztástészta, lángos, palacsinta és kürtőskalács szerepelt. 
 
A fesztiválon mások mellett fellépett az Életfa Zenekar, a Rózsafa Néptánc Együttes, a Délibáb Együttes, a Fun Factory és DJ Sizare.
 
Winelovers borok az olvasás mellé