Ezek lesznek 2016 legnagyobb boros eseményei

Borászportál
2016. január 06., 19:54


Ugyan messze van még az igazi borfesztivál szezon, de egyre több olyan rendezvény van Magyarországon, amelyek nem csak tavasszal és ősszel mozgatják meg a a borkedvelőket. Nézzük a naptárat!
Ezek lesznek 2016 legnagyobb boros eseményei
Fotó: Thefuzemagazine.com
A rendezvény helyszíne a Monori Picncefalu, ahol all you can eat rendszerben a fesztivál számos helyszínén korlátlanul kóstolhatják a helyi borosgazdák hagyományos és különleges ízesítésű forralt borait és a gazdák vendégeiként megjelent éttermek szakácsok ételízelítőit a látogatók.
 
Az etyeki újhegyi és szépvölgyi borászok idén is várják a vendégborászokat és a látogatóak a Gasztrosétányon. Az eddigi piknikekhez hasonlóan a színvonalas kézműves és gasztronómiai kiállítás és vásár, forraltbor-főző verseny garantált!
 • Január 23. - Pincéről pincére - Variációk Vincére 2016
Régi villányi szokás felelevenítése: a szőlősgazdák Vince-nap időjárásából és a metszett „Vince vesszők” állapotából próbálták megjósolni az évi szüret sikerét. Borkóstoló programok és finom falatok Siklóstól Villányig.
 
A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban megrendezendő Nagy Furmint Február Kóstolóra eddig már több mint 50 pincészet igazolta vissza a részvételét!
 
Hogyha lehet hinni a hagyományokban, idén is lesz Olaszrizling Szerintünk, ahol a fajta termelői és rajongói Somlótól Villányig és Egerszóláttól a Szent György-hegyig együtt kóstolhattak és együtt gondolkozhatnak az olaszrizling esélyeiről és jövőjéről.
 
Ezek lesznek 2016 legnagyobb boros eseményei
Olaszrizling Szerintünk
 
 • Február 12-13. - Borjour Magnum
Idén már két napos lesz a Borjour legnagyobb rendezvénye. Több, mint 200 borászattal, 600 kóstolható borral, ezúttal A MOM Sportközpontban.
 
 • Február 26. - Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj
Egy kóstoló, ahol Eger és Szekszárd legjobb borászai mutatják be bikavéreiket, Budapesten, a Corinthia Hotelben.
 
2016-ban 11. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Borok Bálja, amelynek az InterContinental Budapest ad otthont. A rendezvény célja, hogy a magas minőségű magyar borokat hozzájuk méltó környezetben mutassa be vendégeinek.
 
A 200 fősre tervezett konferencia kiemelt célja, hogy felületet biztosítson a szőlőbor ágazatot segítő véleményformáló gondolatoknak és teret adjon a szakmát érintő érdemi kommunikációnak. Helyszín: Boscolo New York Palota.
 
A másodszor megrendezett Tokaj Grand a figyelem középpontjába kívánja állítani a Tokaji borvidéket, illetve a teljes régiót a tudatos borkedvelői réteg és a nagyközönség számára egyaránt. Helyszín: Corinthia Hotel Budapest.
Ezek lesznek 2016 legnagyobb boros eseményei
Tokaj Grand Nagykóstoló (Fotó: Graselly Balázs)
 
 • Március - Pezsgő Páholy
A Garamvári Szőlőbirtok nagyszabású pezsgős rendezvénye, a Garamvári pezsgőkre hangolt ételekkel.
 
 • Április 9-10. - Tavaszi Etyeki Piknik
 
A Kékfrankos Április Nagykóstoló az áprilisi, kékfrankosról szóló tematikus hónap keretében irányítja rá a figyelmet hazánk legelterjedtebb kékszőlő-fajtájára. Helyszín: Corinthia Hotel Budapest.
 
 • Május - Szekszárdi - Kulcs a szívedhez
Borkóstoló Budapesten, ahol várhatóan kb. 20 kiállító szekszárdi borász borai kóstolhatóak.
 
Szegedi Borfesztivál - Szeged Napja Ünnepségsorozat, a város egyik legnagyobb bulija, tíz napig, koncertekkel, kiváló borokkal.
 
Nyárköszöntő borünnep friss rozékkal, gyöngyöző, habzó és pezsgő borokkal a Gesztenyés kertben.
 
 
Szokás szerint a Millenáris Parkban, kiváló hazai éttermek ízelítőivel, és a legjobb borászatok, borkereskedők kínálatával.
 
 • Május - Zwack Open
Várhatóan májusban kerül megrendezésre 2016 első Zwack Open rendezvénye, a Zwack Múzeumban. Ismerd meg a borászt!
 
 • Június 4-5. - Nyári Etyeki Piknik
A Winelovers buborékos italokkal foglalkozó rendezvénye a legjobb hazai és külföldi pezsgőkkel, mesterkurzusokkal, különlegességekkel. Helyszín: Corinthia Hotel Budapest.
 
A VinAgora Borverseny borainak közönségkóstolója Budapesten, a Boscolo New York Palotában.
 
A borfesztivál, az Egri borvidék kiemelt borturisztikai és borgasztronómiai eseménye, az egri Érsekkert ősfákkal benőtt, romantikus parkjában. A rendezvényen az Egri Bikavér fehér párja, az új egri márka, az Egri Csillag, valamint az egri rozé borok is bemutatkoznak. Számtalan program mellett kézművesek vására, két színpadon sokszínű zenei produkciók szórakoztatják a vendégeket.
 
Ezek lesznek 2016 legnagyobb boros eseményei
Egri Bikavér Ünnep
 
Tokaji borok, zempléni ízek: fesztivál az erdőbényei kertekben.
 
 • Augusztus - Győri Bornapok
Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál, amikor Győr belvárosa, utcái hangulatos kisvendéglőkké, borozókká alakulnak át, fesztiváli hangulatot teremtve.
 
 
 • Szeptember 3-4. - Őszi Etyeki Piknik
 
A Budapest Borfesztiválon, a Budai Vár teraszain Magyarország borászai mellett neves borkereskedők jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül.
 
Ezek lesznek 2016 legnagyobb boros eseményei
Budavári Borfesztivál (Fotó: Szigetváry Zsolt)
 
Immár negyedszer lesz Nagy Olaszrizling Kóstoló a legjobb magyar és határon túli olaszrizlingekkel. izgalmas mesterkurzusokkal, kiváló hangulattal. Helyszín: Corinthia Hotel Budapest
 
 • Október - Zwack Open
Októberben is lesz Zwack Open, a Zwack Múzeumban. Ismerd meg a borászt!
 
Helyszín: Danubius Hotel Gellért.
 
 • November 12. - Mitiszol Fesztivál
Az autentikus borokat népszerűsítő Terra Hungarica kóstolója, közel 30 borászattal, 100 borral, valamint hasonló szellemiségben készült italokkal és ételelekkel.
 
Novemberben a bordeaux-i fajták nagy borain lesz a hangsúly idén is! Helyszín: Corinthia Hotel Budapest.
 
 • December - Zwack Open
Az év utolsó Zwack Open rendezvénye várhatóan decemberben lesz a Zwack Múzeumban.
Winelovers borok az olvasás mellé