Ezt ették-itták a sztárok a Golden Globe-on

Borászportál
2017. január 09., 20:20


Tíz éves Moët & Chandon és három különböző desszert. Fokozzuk még?
Ezt ették-itták a sztárok a Golden Globe-on
Még el sem kezdődött a Golden Globe díjátadó gálavacsorája, máris kikerült a Twitterre a teljes menü. Azonnal látszott, hogy a Beverly Hilton séfjét, Alberico Nunziatát az ételsor összeállításakor olasz gyökerei inspirálták. A mintegy 1300 vendégre persze nem (csak) ő főzött, hanem összesen 11 séf. Mellettük 120 fős konyhai személyzet pörgött, továbbá 50 bartender, 160 hostess, és 250 pincér dolgozott azon, hogy napjaink leghíresebb sztárjai jól lakjanak.
 
Az előétel zöldségekből és gyümölcsökből állt, aztán jött a chilei tengeri sügér és a filet mignon (bélszín). Ehhez egyébként egy 24 hónapig érlelt parmezánnal készült rizottót adtak köretnek (többek között). 
 
A desszertért Thomas Henzi séf vállalta a felelősséget, és biztosra ment: rögtön három opciót is tálalt a vendégeknek. Egy nápolyi mandulás süteményt, egy amarettós profiterolt, és egy giandujás, azaz mogyorópasztás csokiszeletet.
 
Ezt ették-itták a sztárok a Golden Globe-on
 
De nézzük végre a lényeget: mit ittak a sztárok?! Természetesen egész éjjel Moët & Chandon folyt. Mintegy 125 pezsgősvödör várt rájuk szerte a teremben, és több mint 500 különleges pezsgőkoktélt fogyasztottak el. Mi azt gondoljuk, rosszul döntött, aki koktélozott, hiszen ez volt a pezsgőkínálat:
  • Moët & Chandon Grand Vintage 2006
  • Moët & Chandon Rosé Imperial
  • Terrazas Chardonnay 2014
  • Terrazas Cabernet Sauvignon 2014
 
Aki szeretné megnézni az összes ételt és a koktélozó modelleket, itt talál sok fotót.
Winelovers borok az olvasás mellé