Fazekas kitakarítaná a pálinkautánzatokat a piacról

Agromonitor
2011. szeptember 05., 22:25


Jelentős mértékben meg kell emelni a „pancsolt italok”, pálinkautánzatok jövedéki adóját – jelentette ki a hírTV-ben Fazekas Sándor a vidékfejlesztési miniszter. Szerinte a piacot is tisztíthatná, ha a „szeszesital-hamisítványok” adóját drasztikusan megemelnék. A minőségi italok közterhét viszont szinten tartaná a tárcavezető.

Fazekas kitakarítaná a pálinkautánzatokat a piacról
 
A jövedéki adónál a szeszes italok adóját kellene emelni, különösen az aromázott, mesterséges anyagokkal színezett pálinkautánzatokét – jelentette ki. „Ha rajtam múlna, úgy megemelném ezen hamisítványok adóját, hogy el is tűnjenek a piacról” – tette hozzá. (A cikk a hirdetés után folytatódik!)
 
A valódi szeszes italok adója jelenleg is elég magas, amiben a sok munka is tükröződik. Ezek között van olyan, amelyik adóját csökkentettük, illetve megszüntettük az elmúlt évben azért, hogy a pálinka kapja vissza a régi szabadságát, „a pálinkafőzésen keresztül pedig megbecsüljük azt a munkát, ami a gyümölcstermesztők részéről testet ölt egy-egy üveg italban” – jelentette ki.
Winelovers borok az olvasás mellé