Hajósról érkezett az Év Bortermelője választás újonca

Borászportál
2014. november 25., 11:43


Az idei évben 24. alkalommal adja át az Év bortermelője díjat a Magyar Bor Akadémia. Az öt jelölt között szerepel Koch Csaba, Hajós-Bajai borász is. A díj várományosait felvonultató sorozatunkban először őt mutatjuk be.
Hajósról érkezett az Év Bortermelője választás újonca
 
Az új jelölt családja tíz generáció óta szőlőműveléssel foglalkozik. Borászatuk Borota község határában található, melyet a 20 hektáros ültetvény ölel körbe.
Hajósról érkezett az Év Bortermelője választás újonca
Koch Csaba végzett szőlész-borász. Gyermekkorában nagy hatással volt rá nagyapja, aki megtanította a szőlőtermesztés, borkészítés és kereskedelem alapjaira. 1991-ben tőle kapta első ültetvényét, amely azóta is növekszik Borotán és immáron Villányban is van egy kisebb pince. Koch Csabát 2013-ban a Magyar Bor Akadémia tagjai közé választották.
 
A tőkék saját ültetésűek, Koch Csaba hisz abba, hogy minőség-orientált termesztés-technológiával kiváló minőségű borokat lehet készíteni a Hajós-Bajai borvidéken. A borászatban a legmodernebb berendezéseket használják, ezzel a magas higiéniai színvonalat erősítik. Prémium kategóriás borokén át a klasszikus tételekig mindent megtalálunk a pincészet portfóliájában. A fehér- és rozé borokat reduktív, míg vörösborokat nagy tölgyfa és barrique hordós érleléssel készítik a Koch pincében.
Számtalan elismerést nyertek már a Koch Borászat tételei, az idei évben pedig elnyerte az Év Pincészete díjat.
A hivatalos szavazással párhuzamosan lapunk is megkérdezi olvasóit, hogy ki kapja meg az Év bortermelője díjat. Amennyiben még nem szavaztál, ide kattints!
Winelovers borok az olvasás mellé