Így isztok ti szilveszterkor

Borászportál
2016. december 31., 13:00


A szilveszter.hu Nagy Szilveszteri Tesztjéből kiderül, mit, hol, kivel, hogyan iszik a magyar az év utolsó estéjén.
Így isztok ti szilveszterkor
"Idén egy ötperces kérdőív segítségével öt kérdést tettünk fel nektek idén decemberben, hogy többet tudjunk meg szilveszteri szokásaitokról. A megadott határidőig összesen pontosan 10.714 válasz érkezett a Nagy Szilveszteri Tesztünkre, mi pedig azonnal összesítettük az eredményeket" – írja a szilveszter.hu.
 
Első kérdésük alapján kiderült, hogy a válaszadók közel fele otthon, pihenéssel, lustálkodással tölti a szilveszter estét. A több mint 10.000 válaszadóból valamivel több mint 5.000 párjával tölti a szilvesztert. Miközben a válaszadók 11,6%-a nem lakóhelyén búcsúztatja 2016-ot (elutazik), 70%-uk még soha nem szilveszterezett szállodában. Közülük 20% azonban tervezi, hogy egyszer erre is sort kerít. Ha már szálloda, akkor a belföld nyert a külföld javára a válaszok alapján. Kiderült továbbá, hogy a válaszadók negyede már legkésőbb novemberben tudja, mit csinál majd december 31-én. 
 
Így isztok ti szilveszterkor
A szilveszter.hu arra is rákérdezett, hogy mit iszunk szívesen ezen a napon. Természetesen szilveszterkor a pezsgő a legkeveltebb ital: 54,2% e mellett tette le a voksát. Második helyen az alkoholmentes italok végeztek, mögöttük pedig – nem meglepő módon – a borok, a koktélok és a sörök sorakoztak fel. 
 
A héten az MTI arról számolt be, hogy az éjféli pezsgős koccintás helyett mára inkább a disznóvágás, borkóstoló, bográcsverseny, a közös foglalkozások és a sztárfellépők számítanak népszerű programnak a magyarok körében. Az 1-2 éjszakás óévbúcsúztató ünneplésért 20 százalékkal kell többet fizetni, mint egyébként decemberben, de ez nem riasztja vissza a kikapcsolódni indulókat. A tíz legkedveltebb belföldi úti cél között van Eger, Győr, Pécs, Siófok, Gyula, Hévíz és Debrecen.
 
A szilveszter.hu teljes eredményeit itt találod.
 
Winelovers borok az olvasás mellé