Izgalmas témákban nevezhetsz július 25-ig az 5. Web Wine Writing-ra

Borászportál
2022. július 18., 11:28


A nyeremények között négynapos all-inclusive spanyol pezsgős utazás, négynapos hazai bortúra és 6 palackos Tokaji Aszú válogatás is szerepel.
Izgalmas témákban nevezhetsz július 25-ig az 5. Web Wine Writing-ra
A Hungarianwines.eu 2016 óta működő, független online boros kiadvány, amely naponta friss információval jelentkezik angol nyelven, és a borász partnerek előfizetéséből tartja fenn magát. A célja az, hogy információt nyújtson minden magyar bor iránt érdeklődőnek a világban, legyen az egy szingapúri sommelier, aki kíváncsi az aszú aktuális szabályozására, egy amerikai organikus borkereskedés, amely magyar borral bővítené a portfólióját vagy finn borkedvelő, aki családjával Magyarországra készül. Hírt adnak a nemzetközi borkiállításokról, borversenyekről – kiemelve a magyar részvételt –, de a hazai fesztiválokról, kóstolókról is,  bemutatják a borhoteleket, borbárokat, izgalmas bisztrókat is. A WebWineWriting versenyt 5. alkalommal rendezik meg, idén először videós kategóriával kiegészülve. Hungarianwines.eu – minden a magyar borról angolul
 
A versenyre magyar nyelvű cikkeket várnak, az alábbi témákban:
20 éves a Béres Szőlőbirtok
A verzió: Meséld el találkozásodat egy Béres-borral
B verzió: Mutasd be a 20 éves Béres Szőlőbirtokot minél izgalmasabban, szemléletesebben
 
„Szűretlen” buborékok
Ebben a kategóriában a szűretlen borok és pezsgők témájában várják az írásokat. Formai és egyéb megkötés nincs, de legyen benne szó a Koch pezsgőről.
 
A Z generáció és a bor
Ebben a kategóriában bármilyen magyar boros témáról írhatsz, műfaji megkötés nélkül, amely kedvet csinál a 26 év alatti fiatalok borfogyasztásához.
 
Angol nyelvű cikkeket az alábbi témákban várnak:
1. Hárslevelű – more than “the other” grape
2. “Unfiltered” bubbles
3. Polish–Hungarian – friends in wine
 
A versenyre 2022. július 25-ig várják a nevezéseket. A nevezéshez a nevezni kívánt cikk linkjét az info@hungarianwines.eu e-mail címre kell elküldeni legkésőbb 2022. július 25-én éjfélig. Az e-mailben meg kell adni a versenyző nevét, e-mail címét és telefonszámát.
 
Részletes pályázati kiírás és minden információ megtalálható a hungarianwines.eu oldalon.
 
Winelovers borok az olvasás mellé