Ki lesz az Év Sommelierje 2022-ben?


2022. szeptember 22., 13:22


Október 3-án a Continental Hotel Budapestben kerül sor a kiválasztásra.
Ki lesz az Év Sommelierje 2022-ben?
Az elmúlt években a Magyar Sommelier Club „Év Sommelierje” rendezvénye kétszer is elmaradt a pandémia miatt. A nemzetközi versenyek úgyszintén elmaradtak, így a világ sommelierjei versenyeken nem találkoztak. A megmérettetés viszont idén visszatér!
 
2022.10.03-án a Continental Hotel Budapestben rendezik meg az Év Sommelierje versenyt. A Magyar Sommelier Club ezen eseményen választja ki, hogy ki képviselje Magyarországot Európa- és Világbajnokságokon, ill. a soron következő belgrádi Balkán Sommelier Challange megmérettetésén.
Ki lesz az Év Sommelierje 2022-ben?
A versenyzők hétfő reggel írásbeli fordulóval kezdenek, mely kizárólag a sajtó részvételével zajlik majd. A délutáni középdöntőbe a legjobb négy jut tovább, amelyre 13:00 órától várják az érdeklődőket és a szakmai vendégeket. A döntőben megmérkőző két versenyző 15:30-tól indul a kupáért.

A középdöntő és a döntő alatt sör és borkóstolási lehetőséggel várják az érdeklődőket.
 
Jelentkezni nézőként az info@sommelier.hu oldalon lehet. Nevezési határidő a versenyre: 2022. 09. 22. 
 
Ki lesz az Év Sommelierje 2022-ben?
 
A Magyar Sommelier Club évtizedek óta a sommelier képzés folyamatos fejlesztésén dolgozik, szakmai továbbképző fórumokat tart, és igyekszik a sommelier munka szakmai köztudatba való bevezetését erősíteni. A Club szakmai versenyeket, találkozókat rendez és évről évre megrendezik az "Év Sommelierje" kiválasztást. A club tagjai a gasztronómiában vezető éttermek sommelier-jei, valamint szakmán kívüli borkedvelők, akik teljesítették a felvétel követelményeit.
 
Winelovers borok az olvasás mellé