A kutatást, a feldolgozóipart, a borászatot fejlesztenék Tolnában

Borászportál
2013. január 28., 08:58


EU-s támogatás - A társadalmi vita előtt álló koncepció Szekszárdon a szőlészeti-borászati, valamint Tamási és Paks térségében az energetikai kutatás-fejlesztést (K+F),, Dombóvár és Tamási térségében pedig a mezőgazdasági kutatásokat ösztönözné.
A kutatást, a feldolgozóipart, a borászatot fejlesztenék Tolnában
 
A K+F, a piacképes feldolgozóipar és a turizmus erősítése a Tolna megyei fejlesztési koncepció három stratégiai célja a 2014-2020-as időszakban, a koncepciót szerdán gazdaságfejlesztési konzultáción ismertették Szekszárdon – ismertette Naszvadi Balázs, a Tolna megyei önkormányzat területfejlesztési osztályának vezetője polgármesterek, vállalkozók, kamarák megyei vezetői előtt.
 
Az elképzelések között szerepel a tejipar fejlesztése is, ami főként a piacképes, egyedi tejipari termékek előállítását szolgálná. Az idegenforgalmi fejlesztések célja a Sió turisztikai hasznosítása, egy Duna menti rekreációs térség megvalósítása, és a pincefalvak turizmusának erősítése – mondta a szakember.
Puskás Imre (Fidesz-KDNP), a Tolna megyei közgyűlés elnöke megjegyezte: várhatóan a 2014 és 2020 között rendelkezésre álló európai uniós források tíz százalékáról a megyei önkormányzatok dönthetnek. Ez „jó néhány milliárd forint” forrást jelent a Tolna megyei fejlesztésekhez – tette hozzá az elnök.
Winelovers borok az olvasás mellé