Átadták a Borászok Borásza Csillagok Sétányát

Borászportál
2017. május 09., 16:33


Emlékművet kaptak az utóbbi évek Borászok Borászai Budapest belvárosában!
Átadták a Borászok Borásza Csillagok Sétányát
Május 9-én adták át a budapesti Zrínyi utcában a Borászok Borásza Csillagok Sétányát, amely a díj nyertesei, illetve rajtuk keresztül a magyar bor sikere előtt kíván tisztelegni.   

Budapesten, a Zrínyi utcában mától a járdába fektetett elegáns csillagok hirdetik, hogy 2007 óta kik nyerték el a méltán az egyik legértékesebbnek tartott boros szakmai díjat, a Borászok Borászát. Minden eddigi nyertes – azaz az április 28-án díjazott Jásdi Istvánnal együtt eddig tizenegy borász – kapott csillagot. A talapzati emlékművek mellett egy emléktáblát is átadtak, amely magyarul és angolul is hirdeti a díj lényegét.

A Borászok Borásza Csillagok Sétányát a kerület polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter és Légli Ottó, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnöke és 2010 Borászok Borásza adta át az alapító Rókusfalvy Pál és a díjat felügyelő kuratórium elnöke, dr. Prónay Bence  társaságában.
 
Így épült a Borászok Borásza Csillagok Sétánya:
 
 
"Ennek a díjnak üzenete, súlya és prezstízse van" - mondta dr. Prónay Bence, a Borászok Borásza díjat gondozó Vinum Praemium Alapítvány kuratóriumának elnöke. "Üzenete, mert jelzi a borágazat fontosságát. Súlya – nem csak amiatt, mert a csillagot hordozó márványtábla nehéz, hanem mert komoly elismerést jelent. Presztízse, hiszen minőséget képvisel és felelősséggel is jár a jövőre nézve."
 
Winelovers borok az olvasás mellé