Magyar pálinkafesztivál volt New Jerseyben

Borászportál - MTI
2014. szeptember 23., 12:09


A tavalyi sikeren felbuzdulva már második alkalommal rendeztek meg a Magyar Pálinkafesztivált a New Jersey állambeli Lindenben. Az esemény célja a magyar kultúra, gasztronómia és nem utolsósorban a magyar pálinka népszerűsítése volt az Egyesült Államokban.
Magyar pálinkafesztivál volt New Jerseyben
 
Pálinkabemutató, magyar ízek, néptánc és gyerektáncház várta a látogatókat. A fesztivál ötletgazdája úgy látja, az amerikaiak is szeretik a pálinkát, az ilyen rendezvények pedig lehetőséget teremtenek a magyar közösség támogatására. Honti Balázs felidézte: tavaly úgy volt 550 látogató, hogy nem is hirdették meg az eseményt, idén pedig már több mint ezren érkeztek.
 
A New York-i főkonzul szerint a magyar pálinkának jó esélye van arra, hogy felvegye a versenyt más külföldi szeszes italokkal szemben az amerikai piacon. Kumin Ferenc a Duna Híradónak úgy fogalmazott: "próbálunk jelen lenni és próbálunk nagy zajt kelteni a pálinka és a pálinka jó híre köré”.
A most bemutatott Agárdi Pálinka forgalmazója elmondta, egyelőre csak New Yorkban es New Jerseyben vannak jelen, de szeretnének terjeszkedni Ohióban, Illinoisban és Kaliforniában is.
A szervezők több tízezer dolláros bevételre számítanak, az összeget a lindeni magyar közösségi élet támogatására fordítják.
Winelovers borok az olvasás mellé