Márciusban alakul meg a Balatoni KÖR

Borászportál - MTI
2014. március 11., 14:31


Színvonalasabb Balatont! - Három logópályázatot ír ki a neves balatoni borászokból és vendéglátósokból álló, hivatalosan március 21-én, a Balaton közepén megalakuló Balatoni Kör. A kör alapítói kiemelten fontosnak tartják, hogy a megszokott nyári tömegturizmushoz képest magasabb szintre emeljék a balatoni gasztronómiát és vendéglátást elsősorban a helyi termékek és kezdeményezések népszerűsítésével.
Márciusban alakul meg a Balatoni KÖR
 
Márciusban alakul meg a Balatoni KÖR
Balaton nyáron (fotó: Németh Richard)
A Balatoni Kör létrehozásának terve tavaly vetődött fel, de a szerveződés hivatalosan március 21-én alakul meg a húsz legismertebb balatoni borászból és vendéglátósból egy hajón, jelképesen a tó közepén, tavasznyitó rendezvénnyel egybekötve – számolt be Kardos Gábor főszervező az MTI-nek.
Logópályázat
A kör logópályázatainak beküldési határideje május elseje. Többek között egy új „Szíves Balaton” védjeggyel támogatnák azokat a balatoni vendéglátó egységeket, amelyek kínálatukat kizárólag vagy meghatározó módon balatoni termékekre (borokra, halakra) alapozzák és balatoni munkahelyeket tartanak fenn a nyári szezonon túl is. Az új kör tagjai akció- és rendezvénysorozatot is terveznek Borpart néven, amelynek szlogenje és fő üzenete a Balatoni bort a Balaton-partra! lesz.
Mint azt Kardos Gábor – aki ötletgazdája és alapítója is egyben a Balatoni KÖR-nek – kifejtette: „ma még korántsem általános jelenség, hogy alapvetően helyi borokra, balatoni halakra és helyi termékekre épüljön az éttermek és büfék kínálata, ami pedig francia, olasz vagy más nyugati borvidékeken magától értetődő dolog”.
Márciusban alakul meg a Balatoni KÖR
Újházi tyúkhúsleves a balatonszemesi Kistücsök Étteremben (fotó: Németh Richard)
A civil összefogás alapító rendezvényét a tó emblematikus hajójának számító Kelénen tervezik megtartani, amelyre stratégiai partnerekként meghívták a Balatoni Hajózási Zrt.-t, a Magyar Turizmus Zrt.-t, a Balatoni Regionális TDM Szövetséget és a Balaton Fejlesztési Tanács vezetőit is.
Címlapfotó: Gyöngy Péter
 
Winelovers borok az olvasás mellé