Malatinszky előjegyzés: csak kiválasztottaknak

Borászportál
2016. május 31., 07:49


A Malatinszky Kúria immár 17. alkalommal ad lehetőséget arra, hogy a vásárlók elővételben, egyedülálló feltételekkel juthassanak hozzá különleges borokhoz. Tisztára, mint Bordeaux-ban!
Malatinszky előjegyzés: csak kiválasztottaknak
Malatinszky Csaba (Fotó: Graselly Balázs)
Az előjegyzésre 2016. június 16-tól lesz lehetőség, amikor Malatinszky Csaba a Boscolo Hotel Budapest, Vörös-Fehér Szalonjában egy szűk körű, előadással egybekötött rendezvényen mutatja be a még érlelés alatt álló tételeket.

A helyszínen, 17 órától a Kúria sorozat 2003-as, 2006-es és 2009-os évjáratai is kóstolhatók lesznek és természetesen a két főszereplő borral is megismerkedhetnek a résztvevők: a Kúria sorozat 2015-ös Cabernet Franc-jával és a Kövesföld házasítás legújabb darabjával is.
 
A borokat roppant kedvező áron lehet előjegyzésbe venni. „Előjegyzésre minden évben csak a Kúria és a Kövesföld sorozat aktuális évjáratainak egy kis részét adom. Ez a hagyomány az én személyes történetemre utal.” – mondta Malatinszky Csaba a Vinoportnak, aki a kilencvenes évek elején, az ország első vinotékáját megnyitva, hasonló előjegyzésekbe fektette a pénzét, és később ebből épülhetett fel saját szőlőbirtoka.
 
Malatinszky előjegyzés: csak kiválasztottaknak
Malatinszky Csaba (Fotó: Graselly Balázs)
 
A 2015-ös évjáratról szólva Malatinszky Csaba elmondta, hogy tavaly szeptember végéig nagyon kiegyensúlyozott, meleg, száraz volt az idő, aztán október elsejével esős időszak köszöntött be, így csak azok könyvelhettek el nagy évjáratot, akik szeptemberben be tudták fejezni a szüretet. A Malatinszky Kúria szeptember 18-án szedte le a cabernet franc-t, a cabernet sauvignon-t pedig szeptember 28-án – számolt be a borász.

A villányi borvidéken dolgozó szakember szerint a 2015-ös cabernet franc és az új Kövesföld egyaránt rendkívüli a struktúrával rendelkezik. „Erről szól maga a Kúria és a Kövesföld sorozat is: a hosszan érlelhetőségről. A június 16-i kóstolón is ezt szeretném majd alátámasztani azzal, hogy egy 2003-as, egy 2006-os, és egy 2009-es tételt is bemutatok. Az, hogy ennyi idős, és ilyen minőségű borokat tudjon felmutatni egy borászat, Magyarországon szinte egyedülálló.” – monda Malatinszky Csaba.
 
Winelovers borok az olvasás mellé