Mégsem búcsúzik a Vártól a borfesztivál

Borászportál
2016. június 28., 15:26


Tizenhét éve vagyunk a Budai Várban és még legalább ennyi ideig szeretnénk lenni - mondta Zilai Zoltán, a Magyar Szőlő és Borkultúra Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.
Mégsem búcsúzik a Vártól a borfesztivál
Oszlassuk el azt a tévhitet, hogy a Budavári Borfesztivál idén van utoljára a Budai Várban - mondta a Zilai Zoltán, a Magyar Bor Akadémia elnöke a Food & Wine blognak.
 
Tizenhét éve vagyunk a Budai Várban és még legalább ennyi ideig szeretnénk lenni. Minden alapunk megvan arra, hogy ebben bízzunk. Ugyan vannak építkezések, vannak felújítási munkálatok, amihez alkalmazkodnunk kell, s amik nehézségeket okozhatnak, de a Várnak, a fővárosnak, a borszakmának, a magyar idegenforgalomnak is az az érdeke, hogy az olyan emblematikus helyek, mint a Vár, szép, színvonalas rendezvényekkel legyenek megtöltve - fogalmazott Zilai.
 
Mégsem búcsúzik a Vártól a borfesztivál
Zilai Zoltán
 
A történelmi Budai Várban a jó magyar borok már a mi generációnk produkciója - folytatta. Idén az építkezések miatt egy picikével kisebb területen lesz a Budavári Borfesztivál, de szükség esetén, van egy újabb terület is, amit hozzávehetünk, ha a kiállítói igény úgy kívánja. Az idei építkezések miatt kieső 10-15% területet, plusz területek bevonásával tudjuk pótolni. Egy év múlva még tartani fog az építkezés, úgyhogy hasonló helyzet lesz, majd a következő évben, tehát két év múlva, a most még építkezés alá vont területek lépnek be, mint új helyszínek. Új helyzet lesz akkor, s lehet, hogy sokkal kedvezőbb, mint az előző években, eddig volt - fogalmazott az igazgató.
Winelovers borok az olvasás mellé