Megújul a Magyar Bor Akadémia

Borászportál
2015. május 15., 08:45


A Magyar Bor Akadémia választott vezetőinek az idén májusban lejárt a mandátuma, és a csütörtökön tartott tisztújító közgyűlésen az elnökség új tagjai kötelezték el magukat a szakma megújulása mellett.
Megújul a Magyar Bor Akadémia
A tagság döntött, ne csak protokolláris jellegű legyen az elnökség, hanem az ágazat szereplőivel, a civil – borfogyasztó - társadalommal élő kapcsolatot tartó szervezetté váljon. Ennek megfelelően az Akadémia érdekérvényesítő képessége javuljon az agrárkormányzat, a szakmai szervezetek irányába, s emellett nagy hangsúlyt helyez a fiatal borász generáció megszólítására.
Az Akadémia célja a magyar szőlészet és borászat tudományos fejlődésének szolgálata, az ágazat gazdasági életben elfoglalt helyének erősítése, a bor fogyasztási kultúrájának emelése, a magyar borok és a gasztronómia méltó egymásra találásának elősegítése, a magyar bor és a kultúra kapcsolatának megújítása.
 
A Zilai Zoltán vezetésével felálló elnökség továbbra is a minőség, tisztesség, hitelesség alapelvei mellett működik. Az idén huszonhárom éve fennálló intézmény főtitkári posztját Keményné Koncz Ildikó látja el, a szőlő-bor ágazati alelnökök Frittmann János és Takler András, a kommunikációért felelős személy, Kovácsné Sári Enikő, a kultúrális területért Zelnik József, a gasztronómiáért Niszkács Miklós felel, míg a kincstárnoki szerepet Balla Géza tölti be.
A Magyar Bor Akadémia – mint az egyik legrégebbi és legnagyobb ismertségű és társadalmi elismertségű szakmai civil szervezet - tagjai a 90-es évektől kezdődően közvetlen szakmai tanácsadással, rendezvényekkel, a gasztronómiával és vendéglátó szakmával kialakított kapcsolataival, a politikai és kultúrális élet szereplőinek megnyerésével a borkultúra számára sok, mára kiemelkedően sikeres kis- és nagy borászat számára nyújtott pótolhatatlan segítséget.
Winelovers borok az olvasás mellé