Mi is IMÁDjuk a Mádi Borház házasítását

Borászportál
2016. március 30., 06:55


A Winelovers – a Tokaji Március programsorozathoz kapcsolódó – vaktesztjének győztes házasítása a Mádi Borház IMÁDlak nevű, 2013-as bora lett. A Mád, Rátka és Tállya szőlőiből készült cuvée-ről Bártfai Ágnest kérdeztük.
Mi is IMÁDjuk a Mádi Borház házasítását
Fotó: Mádi Borház Facebook
A Mádi Borház 2013-as IMÁDlak Tokaji Cuvée-je bizonyult a legjobb házasításnak a Borászportál és a Vinoport, a Tokaji Március alkalmából megtartott vaktesztjén.
 
A borról a Tokaji Március Nagykóstolón Bártfai Ágnest kérdeztük, aki elmondta, hogy a Mád, Rátka és Tállya szőlőiből készült tétel 15 hónapot töltött el zempléni tölgyfahordóban. A Mádi Borháznál egyébként csak ilyenben erjesztenek és érlelnek.

A 80% furmint és 20% hárslevelű, valamint sárgamuskotály házasításából készült tétel a pincészet Édesem borának párja, amelyek a borászat könnyedebb, beszélgetős borcsaládját képvidelik.
 
A 2014-es IMÁDlak hamarosan palackozásra kerül, de a bor kedvelőinek még várniuk kell majd, mielőtt kóstolhatjá, hiszen házta van még a palackban történő érlelés. És, hogy milyen lesz a 2015-ös? Nos, az is kideül a videóból!