Osztrák szakember segíti majd a Grand Tokajt

Borászportál
2016. április 20., 11:14


Grand Tokaj néven folytatja működését az állami tulajdonban lévő Tokaj Kereskedőház, ahol a jövőben globális stratégaként ad tanácsokat Lenz Moser.
Osztrák szakember segíti majd a Grand Tokajt
A Grand Tokaj új arculati elemekkel rendelkező termékeit először a Bocuse d'Or európai döntőjén, május 10-11-én Budapesten láthatják a fogyasztók, ugyanis a cég lesz az esemény borszponzora.
 
Az állami boróriás ezen kívül globális stratégaként foglalkoztatja majd Lenz Mosert. A Wachau-völgyben található 400 éves múlttal rendelkező Lenz Moser borászat Ausztria egyik legjelentősebb borpincészete, illetve az osztrák bor legfontosabb exportőre. 
Moser „első sorban az ajtókat nyitja meg, aminél nincs fontosabb dolog, csak ilyen embereken keresztül tudunk gyors eredményeket elérni” – mondta Szappanos Péter a Grand Tokaj vezérigazgatója azon a keddi sajtótájékoztatón, amelyen a névváltást is bejelentették. Szappanos szerint már most látszanak annak a jelei, hogy nagyobb hatékonysággal tudják majd eljuttatni az Aszút vagy Essenciát a világ különböző, borkultúra szempontjából fontos pontjaira.
 
 
Tombor András, cég felügyelőbizottságának elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az új logó egy régi kulcs formát idéz, amelynek tetejére a Szent Korona került és felhívta a figyelmet arra is, hogy a névváltás egy jelentős stratégiaváltás része, amelyet tavaly ősszel kezdett meg a cég menedzsmentje.
 
A cég vezetői közölték azt is, hogy a tolcsvai borászati központ műszaki és technológiai megújítása a terveknek megfelelően halad, a mintegy 4,4 milliárd forintos beruházással megvalósuló 4400 négyzetméteres palackozóüzem építése az utolsó fázisába lépett, várhatóan 2016 őszén kezdi meg működését.
Winelovers borok az olvasás mellé