Pannonhalmi Jazznyár – Vendégségben

Borászportál
2020. július 03., 09:02


A kifinomult borok, a minőségi gasztronómia, a természeti-épített környezet és az igényes jazz-zene összhangzatát megteremtő Pannonhalmi Jazznyár csaknem másfél évtizedes történetében több okból is különleges lesz az idei szezon.
Pannonhalmi Jazznyár – Vendégségben
Szent Benedek elképzelése nyomán a bencés monostorok a vendégfogadás és a találkozás helyei. Olyan pontok, ahol vendégszeretet fogadja az érkezőt. Pannonhalma szándéka szerint a vendégség mélyebb az egyszerű találkozásnál: annak felfedezése, hogy a találkozás és a befogadás tapasztalata átformál vendéget és vendéglátót egyaránt. A kifinomult borok, a minőségi gasztronómia, a természeti-épített környezet és az igényes jazz-zene összhangzatát megteremtő Pannonhalmi Jazznyár az elmúlt csaknem másfél évtizedes történetében igyekezett mindvégig betölteni ezt a küldetést: olyan emlékezetes alkalmak alkotják e koncertsorozatot, amelyek a közönség, a fellépők és a szervezők mátrixában az összes szereplő egymás közötti viszonyára hatást gyakorolnak, és mindenkiben maradandó élményt hagynak. Talán hangsúlyozni sem szükséges, hogy egy negyedévnyi "eszméletvesztést" eredményező pandémia után mekkora a jelentősége annak, hogy ezt a missziót az idei évadban is teljesítsük - olvasható a szervezők közleményében.
 

Épp a fentiek miatt kifejezetten izgalmas kihívás a szezon jazzkoncertjeit a főapátság idei kulturális tematikájának megfeleltetni. A "Vendégségben" gondolatisága remek lehetőség a műsor kialakításánál, hogy összeszokott zenekarokhoz társítsunk rendkívüli énekeseket és/vagy hangszeres szólistákat, nációk és kultúrák között építsünk hidakat, stílusirányzatokat vegyítsünk az egész sorozaton vagy akár egyetlen koncerten belül, hogy végül mindnyájan felfedezhessük e sokszínű vendégség tapasztalatát magunkban s egymásban, és kivételes találkozásokban lehessen részünk. Ehhez kínál 2020 "még megmaradt" nyarán összesen 6 csodálatos estét a Pannonhalmi Jazzterasz a Pannonhalmi Főapátság pincészetének kóstolóteraszán nagyobb létszámú zenekarokkal, illetve hangtömegben és látványban egyaránt exponáltabb eseményekkel, a VIATOR Jazzvacsorák a VIATOR Apátsági Étteremnél bensőségesebb hangulattal, intimebb előadásokkal a színvonalas tányérszervizes vacsora "főételeként", valamint a kormányzat járványügyi rendelkezéseinek és feloldásainak tükrében folyamatos átszervezések és újratervezések nyomán életre hívott Pannonhalmi Jazz- & Gasztromajor a PAUSA Apátsági Kávéház és a Pannonhalmi Apátsági Galéria közös udvarán muzikális-kulináris utazásokkal, amelyekre mind bizalommal hívják és szeretettel várják a Vendégeket.
        
PANNONHALMI JAZZNYÁR 2020
 
VIATOR JAZZVACSORÁK
2020. július 10. péntek 19.30 óra
Helyszín: VIATOR Apátsági Étterem és Borbár terasza
(Esőhelyszín: VIATOR Apátsági Étterem és Borbár)
 Hajdu Klára Quartet – Vendégségben: Szakonyi Milán

PANNONHALMI JAZZTERASZ
2020. július 24. péntek 19.30 óra
Helyszín: Pannonhalmi Apátsági Pincészet szabadtéri kóstolóterasza
(Esőhelyszín: Pannonhalmi Bencés Gimnázium díszterme)
Natalia Kwiatkowska Group – Vendégségben: Lengyelország & USA

VIATOR JAZZVACSORÁK
2020. július 31. péntek 19.30 óra

Helyszín: VIATOR Apátsági Étterem és Borbár terasza
(Esőhelyszín: VIATOR Apátsági Étterem és Borbár)
Nexus LineUp – Vendégségben: Svédország & Horvátország
 
PANNONHALMI JAZZTERASZ
2020. augusztus 15. szombat(!) 19.30 óra
Helyszín: Pannonhalmi Főapátság pincészetének szabadtéri kóstolóterasza
(Esőhelyszín: Pannonhalmi Bencés Gimnázium díszterme)
Mörk – Vendégségben: Borbély Mihály
 
VIATOR JAZZVACSORÁK – Vendégségben: ARCUS TEMPORUM
2020. augusztus 21. péntek 19.30 óra
Helyszín: VIATOR Apátsági Étterem és Borbár terasza
(Esőhelyszín: VIATOR Apátsági Étterem és Borbár)
Nagy János Trió – Vendégségben: Franciaország
 
PANNONHALMI JAZZ- & GASZTROMAJOR
2020. szeptember 5. szombat(!) 19.30 óra
Helyszín: PAUSA Apátsági Kávéház és Pannonhalmi Apátsági Galéria belső udvara
(Esőhelyszín: Pannonhalmi Főapátság biomassza-fűtőműve)
Random Trip feat. Mohai Tamás, Péterffy Lili, Vavra Bence & MC Kemon – 
Vendégségben: Pannonhalmi Apátsági Sörfőzde
 
A változtatás jogát a szervezők fenntartják!
 
BELÉPŐJEGY
A Pannonhalmi Jazzterasz és a Pannonhalmi Jazz- & Gasztromajor eseményeire érvényes belépőjegy ára egységesen bruttó 3.500,- Ft/fő, amely tartalmaz egy logóval ellátott kristály kóstolópoharat és egy köszöntőitalt, továbbá jogosít az adott koncerten történő részvételre!
A VIATOR Jazzvacsorák eseményeire érvényes belépőjegy ára egységesen bruttó 8.000,- Ft/fő, amelyből bruttó 5.000,- Ft/fő az étterem gondosan válogatott alapanyagokból összeállított ételeinek alkalmi kínálatából és itallapjáról történő fogyasztás árába beszámításra kerül!

JEGYVÁSÁRLÁS
A nagy érdeklődésre és a helyek korlátozott számára való tekintettel mindegyik rendezvénysorozat koncertjeinek látogatása az előző évek gyakorlatát követve kizárólag előzetes jegyvásárlással lehetséges. A jegyértékesítést az idei esztendőben immár saját online-felületre terelték. Az idei jazzévad koncertjeinek belépőjegyei 2020. június 26. péntektől az alábbi linken vásárolhatók meg a Barion fizetési kapuján keresztül történő bankkártyás tranzakcióval:
www.pannonhalmifoapatsag.hu/jegyvasarlas

FIGYELEM! A VIATOR Jazzvacsorák eseményeire történő jegyvásárlás esetén az asztalfoglalást a tranzakciónkénti jegyszámnak megfelelőn rögzítik. Aki ettől eltérő módon kíván asztalt foglalni, annak asztalfoglalási igényeit közvetlenül az étteremmel szükséges egyeztetnie az alábbi elérhetőségeken. Az online-jegyvásárlással kapcsolatos egyéb felvilágosítás ügyében a TriCollis Foglalási Központ munkatársai állnak rendelkezésre.

TRICOLLIS FOGLALÁSI KÖZPONT   
Cím:          H-9090 Pannonhalma, Kosaras-domb
Tel.:           +36/96/570-191
E-mail:      info@osb.hu
Web:         www.pannonhalmifoapatsag.hu
 
VIATOR APÁTSÁGI ÉTTEREM ÉS BORBÁR
Cím:          H-9090 Pannonhalma, Kosaras-domb
Tel.:           +36/96/570-200
Mobil:        +36/30/213-6000
E-mail:      viator@viator.co.hu
Web:         www.viator.co.hu

TRANSZFER
A megyeszékhelyről indulók és oda érkezők számára mindegyik koncert esetén transzferlehetőséget biztosítunk. A győri Városháza mellől 18.30 órakor modern, kényelmes, légkondicionált autóbusz indul az adott rendezvényhelyszínre, majd a program után kb. 22.00 órakor vissza. A buszjegy ára bruttó 2.500,- Ft/fő/retúr. A szervezők kérik, hogy az utazásra vonatkozó helyigényét mindenki a TriCollis Foglalási Központ elérhetőségein legkésőbb az érintett koncertet közvetlenül megelőző hétfőig külön jelentse, ennek hiányában a transzferlehetőséget nem tudják garantálni! A minimális utaslétszám 8 fő!

SZÁLLÁS
A Cseider-völgyben felépült, a Viator Étterem és Borbár irányából gyalogosan is megközelíthető Szent Jakab Vendégház (www.szentjakabhaz.hu) ideális lehetőség azoknak, akik a késő esti órákban vagy a közös borfogyasztás miatt már nem szeretnének útra kelni, netán a szórakoztató program után helyben keresnek pihenőhelyet.
Winelovers borok az olvasás mellé